Teatterin ohjelmisto

Kokkolan kaupunginteatterissa esityksiä kahdella näyttämöllä. Tervetuloa!

TEATTERI PIDÄTTÄÄ OIKEUDEN MUUTOKSIIN
Roope Lipasti – Juha Vuorinen:

LINNAN JUHLAT

Tarkkanäköinen tragikomedia suomalaisen unelman tavoittelusta

Hannu haluaa presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotolle. On aina halunnut. Joka vuosi hän katsoo televisiosta kättelyseremoniaa, kunnes viimein alkaa tapahtua.

Asiat eivät kuitenkaan mene niin kuin itse haluaa. Vuoteen 2017 kasautuu epäonnea: Maria jättää Hannun, koti menee, työt loppuvat, teini-ikäinen tytär karttelee… Kun Hannu horjuu katonreunalla, kuvioihin astuu Mikko, persoonallinen personal trainer. Mikon tiedustellessa Hannun suurinta haavetta vastaus on jo huulilla.

Kun satavuotiaan Suomen synttärit lähenevät, Mikon kierrokset kiihtyvät. Maria ihmettelee muuttunutta Hannua, tämä entistä vaimoaan. Kuka pääsee juhliin, mitä haaveet maksavat, kuka heiluttaa ketä?

Linnan juhlat on tragikomedia keski-ikäisestä ja -luokkaisesta Hannusta, joka pohtii elämän monimutkaisuutta. Jos elämän peruspilarit horjahtavat kumoon yksi kerrallaan, ei ole aivan sama, ken vierelläsi käy.

Suomalaiset ovat hyvin paradoksaalista kansaa: ihmiset keskittyvät nykyään itseensä ja palkkaavat personal trainereita enemmän kuin koskaan, ja silti elämänhallinta karkaa käsistä.

”Ihmisten auttaminen olisi helpompaa, jos ihmisiä ei olisi.”Roope Lipasti

Roope Lipasti

(kuva: Vesa-Matti Väärä)

(s. 1970) on suomalainen kirjailija ja toimittaja, joka kirjoittaa sekä lapsille että aikuisille.

Lipasti opiskeli kotimaista kirjallisuutta ja filosofiaa Turun yliopistossa, josta valmistui vuonna 1994. Hän on tehnyt valmistumisensa jälkeen monenlaisia kirjoittamiseen liittyviä töitä, kuten työskennellyt toimittajana, pakinoitsijana ja kolumnistina. Lipasti kirjoittaa Kotivinkki-lehteen Teini talossa -blogia.

Lipastin esikoisromaani Rajanaapuri (2012) oli Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkintoehdokkaana. Se oli myös valintakoekirjana Helsingin yliopistossa suomen kielen ja kulttuurin oppiaineessa vuonna 2014. Lipastin teos Viikinkisolmu (2015) sai Lasten LukuVarkaus -palkinnon 2016.

Lipasti on kirjoittanut libreton Putkiremonttioopperaan (kantaesitys Turussa 2011) ja Salapoliisioopperaan (ensi-ilta tammikuussa 2014), sekä käsikirjoittanut turkulaiselle Linnateatterille näytelmän Rempallaan. Kesäkuussa Linnateatterissa nähdään kantaesityksenä Lipastin kirjoittama komedia Haluatko mökkiläiseksi? Turun kaupunginteatterissa saa 22.9.2017 kantaesityksensä Lipastin kirjoittama Paavo – Lentävä turkulainen.

Lipasti asuu Liedossa. Hänellä on neljä lasta.Roope Lipasti – Juha Vuorinen:

LINNAN JUHLAT

PÄÄNÄYTTÄMÖLLÄ

  • Ennakkoesitys pe 22.9.2017 klo 19
  • Ensi-ilta la 23.9.2017 klo 18
  • Liput 26 € / 22 € / 16 € (sis. toimitusmaksun)

Dramatisointi ja ohjaus
Juha Vuorinen

Lavastus
Annina Nevantaus

Puvustus
Tua Hautamäki

Valosuunnittelu
Veli-Matti Ersta

Äänisuunnittelu
Marko Ahokangas

Kampaukset, maskeeraus
Jonna Kauvosaari

Tarpeisto
Reetta Kinnunen