Ajankohtaista

Kokkolan kaupunginteatteri tiedottaa.

Teatteri tiedottaa:

Kokkolan kaupunginteatterin kotimainen syksy

Kokkolan kaupunginteatterin syksyssä nähdään kotimaisia uutuuksia. Jo kevätkausi mennään kokonaan kotimaisilla ensi-illoilla eli Kokkolan kaupunginteatteri viettää koko Suomi 100 -juhlavuoden kotimaisissa merkeissä.

Syyskauden avaa koko perheen suosikki Kujakatti Antero uusilla seikkailuillaan. Kujakatti Antero on nähty jo kolmessa tarinassa, joista ensimmäinen oli kaupunginteatterissa ja kaksi seuraavaa kesällä Neristanin kujilla. Katariinan Kamarissa saa 9. syyskuuta ensi-iltansa Irina Parviaisen kirjoittama KUJAKATTI ANTERO JA TEATTERIN KUMMITUS. Esitys on osittain kaksikielinen.

Päänäyttämön kauden käynnistää kantaesitys, Roope Lipastin vuonna 2015 ilmestyneeseen romaaniin perustuva LINNAN JUHLAT. Näytelmän keskushenkilön, Hannun, suuri unelma on saada osallistua Tasavallan Presidentin Itsenäisyyspäivän vastaanotolle eli Linnan juhliin. Kohti päämäärää tietä raivaa Mikko, personal trainer, joka ihmeteltävän pyyteettömästi tekee työtään Hannun puolesta. Ajankohtaisen tragikomedian ensi-ilta on 23. syyskuuta ja sen dramatisoi ja ohjaa teatterinjohtaja Juha Vuorinen.

Edellisestä suomenkielisestä Kokkola -revyystä on kulunut jo vuosia, mutta nyt perinne jatkuu kaupunginteatterin syksyn myötälaitaisella ilottelulla LYMYILEVÄ KOKKOLA. Revyy ei jätä yhtään Kokko-kiveä kääntämättä, kun käsittelyyn tulee omintakeisen välipohjalaisen identiteetin metsästys korkeataiteellisen suureellisena saippuaoopperana. Käsikirjoitustiimissä ovat Ilkka Siukosaari, Hannu Björkbacka, Juha Vuorinen ja Kimmo Virtanen. Esityksen ohjaa Kimmo Virtanen ja musiikin johdosta vastaa Jukka Hänninen.

Ohjelmistossa jatkaa koulukiusaamisesta kertova ELÄMÄNI LUUSERINA. Lisäksi Teatteriravintola Lumon lavalla nähdään impro- ja musiikkiesityksiä. Luvassa on myös muutamia vierailuesityksiä mm. kamarimusikaali JACKSON HAINESIN TARINA.

 

VUOROVAIKUTUSKOULUTUSTA TEATTERIN KEINOIN

Vuorovaikutustaidot ovat nousseet nykypäivän työelämässä tärkeäksi osaksi työn kokonaisuutta. Hyvä vuorovaikutus parantaa työilmapiiriä ja työhyvinvointia, ja kehittää samalla myös tulosta. Kokkolan kaupunginteatteri tarjoaa marraskuusta 2016 alkaen alueen yrityksille ja organisaatioille uudenlaisen koulutuskokonaisuuden ”Draamasta rakentavaan vuorovaikutukseen”.

Koulutus kehittää teatterin ja draaman keinoin jokaisen osallistujan taitoja toimia erilaisissa työelämän vuorovaikutustilanteissa toimialasta riippumatta. Kolmetuntinen koulutuskokonaisuus räätälöidään aina asiakkaan tarpeiden mukaisesti. Koulutuksen painopiste on oman kokemuksen kautta tapahtuvassa oivaltamisessa, eivätkä harjoitteet vaadi erityisosaamista. Vuorovaikutuskoulutukset toteutetaan asiakasorganisaatioiden omissa tiloissa ja omassa työyhteisössä.

”Yksi käyttämämme työskentelytapa on monelle tuntemattomampi forum-teatteri, jossa koulutettavat pääsevät tarkastelemaan opittuja asioita ja kehittämään toimintatapoja kouluttajien esittämissä tilanteissa”, kertoo teatterikuraattori Esko Tynkkynen.

Monella on kokemus siitä, kuinka helposti toimivan vuorovaikutuksen ja viestinnän termit jäävät powerpoint-esityksen otsikoiksi, eivätkä siirry käytännöiksi työhön. Draaman keinoin eri osa-alueita voidaan avata ja konkretisoida”, toteaa näyttelijä Irina Parviainen.

Molemmat kouluttajat – teatterikuraattori Esko Tynkkynen ja näyttelijä Irina Parviainen - ovat toteuttaneet erilaisia  draama- ja vuorovaikutuskoulutuksia jo usean vuoden ajan.

Lisätiedot ja varaukset:          

teatterikuraattori Esko Tynkkynen

teatterikuraattori@kokkolanteatteri.fi

puh. 044 7809205