Turvallisesti teatteriin

Katsojiemme terveys ja hyvinvointi ovat meille tärkeitä. Haluamme, että voit tulla Kokkolan kaupunginteatteriin turvallisin mielin ja nauttia esityksistä. Olemme tehneet toimenpiteitä ja ottaneet käyttöön uusia suosituksia syksystä 2020 alkaen taataksemme katsojillemme mahdollisimman turvallisen teatterielämyksen myös korona-aikana. Toivomme kaikkien katsojiemme huomioivan nämä ohjeistukset. Päivitämme ohjeistuksiamme tarvittaessa. Huolehditaan yhdessä meidän kaikkien turvallisuudesta!

Yleistä

Syyskaudella 2020 päänäyttämön paikkamäärä on 60 henkeä/esitys, Katariinan kamarin 22 henkeä/esitys. Näin huolehdimme turvaväleistä salissa. Paikkanumerointi ei valitettavasti ole käytössä esityksissä. Tämä koskee myös aikaisemmin ostettuja ja varattuja lippuja, jotka kelpaavat sellaisenaan esitykseen, ainoastaan samaa paikkaa emme voi taata.

Päänäyttämön ovet katsomoon avataan jo 30 minuuttia ennen esityksen alkua, jotta vältymme ruuhkilta salin ovella. Päällysvaatteet saa halutessaan ottaa mukaan saliin. Huomiothan ajankäytössäsi, että liikkuminen teatterissa voi viedä nyt normaalia enemmän aikaa.

Katsojat sijoitetaan katsomoon turvavälein aulahenkilökunnan toimesta. Samaa seuruetta olevat voivat istua yhdessä.

Jääthän kotiin mikäli tunnet itsesi oireiseksi. Jos tunnet koronaviruksen oireita, tai olet ollut kontaktissa sairastuneen kanssa, voit vaihtaa lippusi vielä esityspäivänäkin soittamalla lipunmyyntiimme puh. 040-8068272 (ti-to klo 12-17, pe klo 12-19 ja aina tuntia ennen esitystä) tai kirjoittamalla viestin sähköpostiimme Salli JavaScriptin suoritus selaimesi asetuksista nähdäksesi sähköpostiosoitteet .

Suosithan ostoissasi korttimaksua käteisen sijaan ja pyrit hankkimaan lippusi ennakkoon jo ennen teatterille saapumistasi. Ostamalla lippusi verkkokaupasta sinun ei tarvitse asioida henkilökohtaisesti lipunmyynnissämme. Toivomme myös, että teatteriravintola Lumon tarjoilut tilataan mahdollisuuksien mukaan etukäteen osoitteesta Salli JavaScriptin suoritus selaimesi asetuksista nähdäksesi sähköpostiosoitteet ja maksetaan paikan päällä teatterilla. Ravintolan valikoiman löydät nettisivuiltamme www.kokkolanteatteri.fi

Turvavälit ja jonotus

Yhteisen turvallisuuden vuoksi pidäthän riittävästi etäisyyttä muihin asiakkaisiin ja henkilökuntaan. Kaikilla aulapalvelun työntekijöillämme on visiiri ja kasvomaski. Voit halutessasi käyttää kasvomaskia teatterissamme.

Huomioithan turvavälin (1-2 metriä) mahdollisissa jonotustilanteissa. Olemme tehneet muutoksia mm. lipunmyynnin, vaatesäilytyksen, ravintolan ja saliin siirtymisen suhteen. Aulahenkilökuntamme auttaa ja opastaa yleisötiloissa liikkumisessa sekä saliin siirtymisessä.

Väliajalla

Väliajalla katsomon ovet pidetään auki. Katsomosta poistutaan rivi kerrallaan aloittaen alimmasta rivistä turvavälit säilyttäen. Katsomoon saa halutessaan jäädä istumaan myös väliajalla. Väliajan kesto on 20 minuuttia. Mikäli poistut väliajalla salista, palaathan takaisin samalle paikalle. Muista ottaa ylös istumapaikkasi numero.

Yleisö-wc:t löytyvät ala-aulasta. Muistathan turvavälit myös siellä asioidessasi.

Käsihygienia ja tilojen siisteys

Pinnat, joita kosketellaan usein, kuten ovenkahvat, kaiteet, pöydät ja tuolit desinfioidaan ennen esitystä, ennen väliaikaa ja väliajan jälkeen, samoin kuin yleisö-wc:t.

Käsidesiä on saatavilla yleisötiloissa useissa pisteissä – käytäthän sitä.
Yskithän/ aivastathan tarvittaessa kertakäyttöiseen nenäliinaan tai hihaasi.
Käsien peseminen saippualla ja vedellä on mahdollista wc-tiloissamme.
Kaikkien yleisötilojemme siivousta on tehostettu.

Kosketuspinnoilla katalyysipinnoite

Kaupunginteatterilla on tehty katalyysipinnoite kosketuspinnoille, joille kohdistuu paljon koskettelua. Katalyysipinnoite tuhoaa mikrobeja sekä viruksia pinnoilta, joihin kosketaan eniten ja joista taudinaiheuttajat yleisimmin leviävät. Katalyysipinnoite desinfioi pintoja aina silloin, kun siihen kohdistuu valoa.

Katalyysipinnoite on myrkytön ja vaaraton ihmisille sekä ympäristölle. Levitetty pinnoitekerros on hyvin ohut, eikä se muuta pinnan tuntumaa tai ulkonäköä.

Katalyysipinnoite asennettiin ruiskuttamalla aine suojattavien tilojen kosketuspintoihin, kuten tasoihin, kahvoihin, pöytiin, tuoleihin, kaiteisiin, wc-kansiin sekä valopainikkeisiin.

Kasvomaskit Päämäärän esityksiin, vahva suositus päänäyttämön esityksiin

Teatterimme PÄÄNÄYTTÄMÖN kaikissa esityksissä on Korona rajoitusten aikaan myynnissä 60 paikkaa/esitys. Päänäyttämön esityksissä suosittelemme kasvomaskin käyttöä (viranomaisohjeistus Keski-Pohjanmaalle 5.10.2020). Teatterin lipunmyynnissä ja kahviossa on myynnissä kertakäyttöisiä kasvomaskeja hintaan 1€/kpl.

KATARIINAN KAMARIN esityksiin myynnissä on 22 paikkaa/esitys. Katsomossa ei ole paikkanumerointia. Huom. Päämäärän poikkeuksellisen lavastusratkaisun vuoksi velvoitamme yleisöä käyttämään esityksessä kasvomaskia henkilökunnan ja asiakkaiden turvaamiseksi. Teatteri jakaa ennen esitystä molemmille puoliajoille ilmaisen kasvomaskin (= 2 kasvomaskia/katsoja).

Seuraamme aktiivisesti kansallisia ja alueellisia Korona-ohjeistuksia.