Turvallisesti teatteriin

Huom! Kokkolan kaupunginteatterin loppukevään esitykset peruutetaan (päivitetty 14.5.2021)

Kokkolan kaupunginteatteri peruu kaikki loppukevään esitykset aluehallintoviraston uusien rajoitusten vuoksi. Päätöksellä halutaan varmistaa yleisön ja teatterin henkilökunnan turvallisuus. Lipunmyynti, tiistain teatterikahvila ja salaattibuffet ovat avoinna rajoitustoimet huomioiden.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston päätöksen mukaan yleisötilaisuuksien osallistujamäärä rajataan Kokkolan alueella kymmeneen ajalla 13.5.-1.6.2021. Syynä on alueen nopeasti huonontunut koronatilanne.

Lippuja ostaneisiin asiakkaisiin otetaan henkilökohtaisesti yhteyttä ja peruuntuneet liput vaihdetaan lahjakorttiin tai lippurahat palautetaan. Lahjakortti on voimassa vuoden.

Lämmin kiitos yleisöllemme ja teatterin ystäville tästä poikkeuksellisesta näytäntökaudesta, tavataan taas syksyllä!

____

Katsojiemme terveys ja hyvinvointi ovat meille tärkeitä. Haluamme, että voit tulla Kokkolan kaupunginteatteriin turvallisin mielin ja nauttia esityksistä. Olemme tehneet toimenpiteitä ja ottaneet käyttöön uusia suosituksia syksystä 2020 alkaen taataksemme katsojillemme mahdollisimman turvallisen teatterielämyksen myös korona-aikana. Toivomme kaikkien katsojiemme huomioivan nämä ohjeistukset. Päivitämme ohjeistuksiamme tarvittaessa. Huolehditaan yhdessä meidän kaikkien turvallisuudesta!

Paikkanumerointi ei ole käytössä nettimyynnissä tai myyntipisteissä. Teatteriin saapuessasi aulahenkilökunta jakaa paikat ja antaa jokaiselle katsojalle oman paikkanumeron katsomoon. Näin voimme taata kahden metrin turvavälin muihin katsojiin ja henkilökuntaan nähden. Samaa seuruetta olevat voivat istua myös yhdessä. Sekä pyörätuolipaikat, että hissi ovat toistaiseksi valitettavasti poissa käytöstä turvajärjestelyistä johtuen.

Päänäyttämön ovet katsomoon avataan 10 minuuttia ennen esityksen alkua. Päällysvaatteet saa halutessaan ottaa mukaan saliin.

Jääthän kotiin mikäli tunnet itsesi oireiseksi. Jos tunnet koronaviruksen oireita, tai olet ollut kontaktissa sairastuneen kanssa, voit vaihtaa lippusi vielä esityspäivänäkin soittamalla lipunmyyntiimme ti-to klo 12-17, pe klo 12-19 ja aina tuntia ennen esitystä puh. 040-8068272 tai kirjoittamalla viestin sähköpostiimme Salli JavaScriptin suoritus selaimesi asetuksista nähdäksesi sähköpostiosoitteet

Suosithan ostoissasi korttimaksua käteisen sijaan ja pyrit hankkimaan lippusi ennakkoon jo ennen teatterille saapumistasi. Ostamalla lippusi verkkokaupasta sinun ei tarvitse asioida henkilökohtaisesti lipunmyynnissämme. Toivomme myös, että teatteriravintola Lumon tarjoilut tilataan mahdollisuuksien mukaan etukäteen osoitteesta Salli JavaScriptin suoritus selaimesi asetuksista nähdäksesi sähköpostiosoitteet ja maksetaan paikan päällä teatterilla. Ravintolan valikoiman löydät nettisivuiltamme www.kokkolanteatteri.fi

Turvavälit ja jonotus:

Yhteisen turvallisuuden vuoksi pidäthän vähintään kahden metrin turvavälin muihin asiakkaisiin ja henkilökuntaan. Kaikilla aulapalvelun työntekijöillämme on visiiri ja kasvomaski. Velvoitamme kaikkia yli 12-vuotiaita asiakkaitamme käyttämään kasvomaskia kaikissa teatterin tiloissa.

Huomioithan turvavälin myös mahdollisissa jonotustilanteissa. Olemme tehneet muutoksia mm. lipunmyynnin, vaatesäilytyksen, ravintolan ja saliin siirtymisen suhteen. Aulahenkilökuntamme auttaa ja opastaa yleisötiloissa liikkumisessa sekä saliin siirtymisessä.

Väliajalla:

Väliajalla katsomon ovet pidetään auki. Katsomosta poistutaan rivi kerrallaan aloittaen alimmasta rivistä turvavälit säilyttäen. Katsomoon saa halutessaan jäädä istumaan myös väliajalla. Väliajan kesto on 20 minuuttia. Mikäli poistut väliajalla salista, palaathan takaisin samalle paikalle.

Yleisö-wc:t löytyvät ala-aulasta. Muistathan turvavälit myös siellä asioidessasi.

Käsihygienia ja tilojen siisteys:

Pinnat, joita kosketellaan usein, kuten ovenkahvat, kaiteet, pöydät ja tuolit desinfioidaan riittävän usein, samoin kuin yleisö-wc:t. Käsidesiä on saatavilla yleisötiloissa useissa pisteissä – käytäthän sitä. Yskithän/ aivastathan tarvittaessa kertakäyttöiseen nenäliinaan tai hihaasi. Käsien peseminen saippualla ja vedellä on mahdollista wc-tiloissamme. Kaikkien yleisötilojemme siivousta on tehostettu.

Kaupunginteatterilla on tehty katalyysipinnoite kosketuspinnoille, joille kohdistuu paljon koskettelua. Katalyysipinnoite tuhoaa mikrobeja sekä viruksia pinnoilta, joihin kosketaan eniten ja joista taudinaiheuttajat yleisimmin leviävät. Katalyysipinnoite desinfioi pintoja aina silloin, kun siihen kohdistuu valoa. Katalyysipinnoite on myrkytön ja vaaraton ihmisille sekä ympäristölle. Levitetty pinnoitekerros on hyvin ohut, eikä se muuta pinnan tuntumaa tai ulkonäköä.

Katalyysipinnoite asennettiin ruiskuttamalla aine suojattavien tilojen kosketuspintoihin, kuten tasoihin, kahvoihin, pöytiin, tuoleihin, kaiteisiin, wc-kansiin sekä valopainikkeisiin.

Kasvomaskit esityksiin:

Velvoitamme kaikkia yli 12-vuotiaita asiakkaitamme käyttämään teatterin tiloissa kasvomaskia. Teatteri jakaa ennen esitystä molemmille puoliajoille ilmaisen kasvomaskin (= 2 kasvomaskia/katsoja).

Lisätietoja www.kokkolanteatteri.fi tai lipunmyynnistämme puh. 040-8068272

Lämpimästi tervetuloa teatteriin!