Tiedote 3.1.2019

Tiedote 3.1.2019

Kokkolan kaupunginteatterin katsojamäärissä jälleen kasvua

Vuosi 2018 oli Kokkolan kaupunginteatterissa katsojalukujen perusteella varsin onnistunut, sillä teatterissa kävi 19400 katsojaa. Katsojamäärä nousi 400 katsojalla edellisestä vuodesta, mikä johtui erityisesti onnistuneesta syyskaudesta. Vuonna 2018 teatteri järjesti yhteensä 184 näytöstä 12 omasta tuotannostaan ja 12 vierailuesityksestä. Näytöskohtainen keskikatsojamäärä jatkoi samalla kasvuaan 93 katsojasta 105 katsojaan.

Vuoden ehdoton suosikki oli 90% täyttöasteella 5300 katsojaa kerännyt Koukussa-farssi, joka jatkaa vielä tammikuun ajan ohjelmistossa. Kevätkaudella katsotuin esitys oli Aladdin ja ihmeellinen lamppu runsaalla 3800 katsojalla (täyttöaste 86%). Hyvät katsojaluvut kertyi myös Carola -musiikkinäytelmälle, joka ehti kerätä marras-joulukuussa 2200 katsojaa (täyttöaste 87%). Myös Carola jatkaa kevätkauden ohjelmistossa. Katariinan Kamarin katsotuin esitys oli Pikavoitto-komedia 750 katsojallaan. Omien tuotantojen lisäksi teatterissa nähtiin myös useita suosittuja vierailuesityksiä.

Kevään ja syksyn ja aikana taiteellista toimintaa tukivat myös näytelmien avoimet harjoitukset ja työryhmä- ja kirjailijatapaamiset. Kevätkaudella musiikkiteatteriryhmä valmisti yhteistyössä Rokkikoulun kanssa Pop Oz-musiikkinäytelmän. Teatterikerho toimi myös koko vuoden ajan. Muut tilaisuudet, kuten teatterikuraattorin vetämät erilaiset työpajat ja muu yleisötyö keräsivät vuoden aikana n. 1700 osallistujaa.

Kokkolan kaupunginteatterin päänäyttämön kevät 2019 käynnistyy palkitulla sukupolvitarinalla NELJÄNTIENRISTEYS, jonka ohjaa Kokkolan kaupunginteatterin entinen johtaja Ari-Pekka Lahti. Huhtikuussa päänäyttämön valtaa koko perheen näytelmä SUPERMARSU, jonka ohjaaja Aku-Petteri Pahkamäki on myös tuttu paikalliselle yleisölle. Maximin liikekeskuksen väistötilassa ensi-iltana nähdään Kokkolan ja Seinäjoen kaupunginteatterien yhteistuotanto, zombinäytelmä EPÄKUOLLEET, jota esitetään kevätkaudella molemmissa kaupungeissa.

Syyskaudelta ohjelmistossa jatkavat Koukussa, Carola ja Veren maku. Vierailuesityksenä nähdään helmikuussa Marian sydän, joka on fiktiivinen kuvaus aikakaudellansa kohua herättäneestä näytelmäkirjailija Maria Jotunista. Maaliskuussa vierailee Helsingin kaupunginteatterin komedia Kiviä taskussa, jonka esitykset ovat jo loppuunvarattuja. Lisäksi Kokkolan Talvitanssien ohjelmistoa nähdään totuttuun tapaan Kaupunginteatterissa helmikuussa.

Ystävällisin terveisin

Kokkolan kaupunginteatteri

Teatterinjohtaja Juha Vuorinen 044 7809 221

Markkinointisihteeri Irja Hemmilä 044 789 209

Kuva-arkisto sivuillamme http://kokkolanteatteri.fi/kuva-arkisto

/ Kokkolan Kaupunginteatteri

« Kaikki tiedotteet