Tiedote 29.5.2019

Tiedote 29.5.2019

Kokkolan kaupunginteatteri kasvatti katsojamääräänsä

Näytäntövuosi syksy 2018 – kevät 2019 keräsi Kokkolan kaupunginteatteriin yli 18800 katsojaa. Katsojamäärä kasvoi edellisen näytäntövuoden lukemista 1100 katsojalla. Näytäntövuoden aikana teatteri järjesti yhteensä 169 näytöstä 6 omasta tuotannostaan ja 14 vierailuesityksestä.

Näytäntövuoden ehdoton suosikki oli Koukussa-farssi, joka sai 38 esityksellä 6628 katsojaa. Näytelmän täyttöaste oli 88,5% ja siitä tuli samalla 2010-luvun katsotuin esitys. Musiikkinäytelmä Carola – Sydämeen jäi soimaan houkutti myös hyvin yleisöä. Näytelmän 33 esitykseen kertyi 4331 katsojaa. Kevään koko perheen näytelmä Supermarsu tavoitti 21 esityksellään 2703 katsojaa. Lisäksi useat vierailuesitykset täyttyivät 100-prosenttisesti. Esityskohtainen keskikatsojamäärä jatkoi kasvuaan, nyt 105 katsojasta 111 katsojaan.

Syksyn ja kevään aikana pienen näyttämön toiminta sijoittui liikekeskus Maximiin. Taiteellista toimintaa tukivat myös näytelmien avoimet harjoitukset, erilaiset työpajat ja muut yleisötyön muodot. Teatterikerho ja nuorten musiikkiteatteriryhmä toimivat koko näytäntövuoden ajan. Yleisötyö keräsi näytäntövuoden aikana yli 1800 osallistujaa.

Teatterin syksyssä musikaalia ja draamaa

Kokkolan kaupunginteatterin syksy käynnistyy suurimmalla tuotannolla vuosikausiin. Komediallinen menestysmusikaali NUNNIA JA KONNIA avaa päänäyttämön syyskauden 31. elokuuta. Musikaali pohjautuu Whoopi Goldbergin tähdittämään elokuvaan Sister Act ja sen ohjaa Kimmo Virtanen. 14-henkistä orkesteria johtaa Mikko Pellinen ja koreografioista vastaa Jari Saarelainen.

Päänäyttämön toisena ensi-iltana nähdään Loviisa – Niskavuoren nuori emäntä. Niskavuori-saagaan kuuluva näytelmä on hehkuva tarina vallasta ja rakkaudesta. Näytelmän ensi-ilta on 9. marraskuuta ja sen ohjaa vierailijana Miisa Lindén.

Katariinan kamarin ensi-iltana valmistuu HÄMÄHÄKKINAISEN SUUDELMA. Eteläamerikkalaiseen vankiselliin sijoittuva kahden miehen draama on vangitseva kuvaus ymmärryksestä, kunnioituksesta ja ystävyydestä. Näytelmän ohjaa teatterinjohtaja Juha Vuorinen ja sen ensi-ilta on 18. lokakuuta.

Omien tuotantojen lisäksi teatterissa nähdään myös useita vierailuesityksiä. Lokakuussa nähdään päänäyttämöllä Valtakunnallisen monologikilpailun tänä vuonna voittanut riemukas EINO LEINON EKSÄT. Pinja Hahtolan virtuositeettinen esitys nähdään 10. lokakuuta. Vibrafonisti Panu Savolaisen johtama jazztrio HERD juhlistaa 10-vuotista taivaltaan päänäyttämöllä 23. lokakuuta. Lisäksi teatterilla vierailee Tuija Nuojuan kirjoittama sekä Tuija ja Mika Nuojuan esittämä VEIKKO-PAPPA JA 101 YHTEYTTÄ MAAILMAAN. Se on musiikillinen näytelmä 5-101 -vuotiaille sekä kaikille digikasteen saaneille. Näytelmä nähdään päänäyttämöllä 22.-23. lokakuuta. Lisäksi joulukuun 14. päivänä on teatterilla LASTEN LAUANTAI, jolloin Akseli Klonkin minifestareilla nähdään viisi eri esitystä teatterin eri näyttämöillä.

Ystävällisin terveisin

Kokkolan kaupunginteatteri

www.kokkolanteatteri.fi

Teatterinjohtaja Juha Vuorinen 044 7809 221 Salli JavaScriptin suoritus selaimesi asetuksista nähdäksesi sähköpostiosoitteet

Markkinointisihteeri Irja Hemmilä 044 7809 209 Salli JavaScriptin suoritus selaimesi asetuksista nähdäksesi sähköpostiosoitteet

/ Kokkolan Kaupunginteatteri

« Kaikki tiedotteet