Tiedote 2.10.2018

Tiedote 2.10.2018

KOKKOLAN KAUPUNGINTEATTERIN KEVÄÄSSÄ ON VAHVAA DRAAMAA JA HUUMORIA

Kokkolan kaupunginteatterin näyttämöillä nähdään kolme uutta ensi-iltaa kevätkaudella 2019. Ensi-illoista yksi toteutetaan yhteistyössä Seinäjoen kaupunginteatterin kanssa.

Päänäyttämön ensimmäisenä ensi-iltana nähdään Tommi Kinnusen palkittuun sukupolviromaaniin perustuva NELJÄNTIENRISTEYS. Tommi Kinnusen esikoisteos on hienovaraisen tarkkanäköinen teos ihmisistä, jotka rakentavat unelmansa luvattomiin harjakorkeuksiin. Teoksen on näyttämölle dramatisoinut Paula Salminen ja esityksen ohjaa kokkolalaisille tuttu Ari-Pekka Lahti. Näyttämömusiikista vastaa Antti Paalanen. Neljäntienristeyksen ensi-ilta on 2. helmikuuta päänäyttämöllä.

Katariinan kamarissa saa ensi-iltansa jo 24. tammikuuta yhteistuotantona Seinäjoen kaupunginteatterin kanssa toteutettava, Ville Koskivaaran zombinäytelmä EPÄKUOLLEET. Nuoren polven ohjaaja Ossi Koskelainen yhdistää ohjauksessaan b-elokuvien kielioppia ja nyrjähtänyttä sarjakuvamaisuutta viiltävään draamaan. Näytelmän muu taiteellinen suunnittelu ja toteutus on jaettu teattereiden kesken. Näyttämöllä nähdään Pekka Johansson Kokkolan kaupunginteatterista ja Mia Vuorela Seinäjoen kaupunginteatterista. Erityisesti nuorta yleisöä tavoittelevan esityksen Seinäjoen ensi-ilta on viikkoa myöhemmin eli 31. tammikuuta.

Kevään kolmantena ensi-iltana nähdään elokuvanakin tunnettu SUPERMARSU. Koko perheen näytelmä perustuu Paula Norosen kirjaan Supermarsu lentää Intiaan, jonka Antti Mikkola on dramatisoinut näyttämölle. Tarinan päähenkilö on 11-vuotias Emilia, jonka haaveena on saada oma marsu. Haaveen toteuduttua marsu puraisee Emiliaa, josta tulee Supermarsu – ylivoimaisen voimakas supersankari. Hauska ja vauhdikas näytelmä vie sankarinsa ja katsojansa Lahden mäkimontusta Tuvaluun ja Intiasta biologian tuntien hämyyn. Näytelmän ohjaa Aku-Petteri Pahkamäki. Ensi-ilta on päänäyttämöllä lauantaina 13. huhtikuuta.

Kevätkaudella jatkavat kaikki syksyn ensi-illat, suosittu farssi KOUKUSSA sekä vasta ohjelmistoon tulossa olevat VEREN MAKU ja CAROLA – SYDÄMEEN JÄI SOIMAAN. Lisäksi on luvassa muutamia vierailuja, joista on jo maaliskuulle varmistunut maankuulu KIVIÄ TASKUSSA Martti Suosalon ja Mika Nuojuan esittämänä.

Lisätiedot:

teatterinjohtaja Juha Vuorinen, 044 7809221, Salli JavaScriptin suoritus selaimesi asetuksista nähdäksesi sähköpostiosoitteet

/ Kokkolan Kaupunginteatteri

« Kaikki tiedotteet