Nyt puhutaan Väinö Linnasta

HUOMIO! LAUANTAILLE 23.1.2021 SIIRTYNYT PANEELIKESKUSTELU ON PERUUNTUNUT!

Väinö Linnan jäljillä Kokkolan kaupunginteatterissa

Mikä Väinö Linnan teksteissä puhuttelee ja pitää meitä otteessaan vielä 100 vuotta kirjailijan syntymän jälkeen? Millaisia omakohtaisia tarinoita löytyy Tuntemattoman sotilaan ja Täällä Pohjantähden alla -trilogian takaa? Kuka oli tuo kahdenkymmenen markan setelissä ollut kirjailija, keskustelija, poleemikko ja kansalainen?

”Nyt puhutaan Väinö Linnasta” -paneelissa on luvassa mielenkiintoista keskustelua kansalliskirjailijamme elämästä ja teoksista.

Miksi Linna on ajankohtainen vielä vuonna 2020?

- Linnan teokset liittyvät yhä keskusteluun suomalaisesta identiteetistä, ne ovat myös ihmiskuvauksessaan ajattomia klassikoita, paneeliin osallistuva Helsingin Yliopiston kirjallisuuden tutkija Toni Lahtinen kertoo.

- Oma suhteeni Linnan teoksiin on ristiriitainen: teokset ovat kaunokirjallisuutta eivätkä historiankirjoitusta, jollaisena niitä usein luetaan, hän jatkaa.

Toni Lahtinen on ollut mukana toimittamassa tänä vuonna ilmestynyttä ”Väinö Linna - tunnettu ja tuntematon” -kirjaa. Juhlavuoden julkaisussa 25 tieteen ja taiteen ammattilaista kertoo luovasti nykynäkökulmia Väinö Linnasta.

Mikä on Lahtisen oma suosikki Linnan teoksista?

- Tällä hetkellä se on Musta rakkaus, Lahtinen toteaa.

Muina panelisteina ovat kokkolalainen kulttuurikriitikko Hannu Björkbacka ja Kokkolan kaupunginteatterin teatterinjohtaja Juha Luukkonen, joka on tehnyt useita Linnan teosten ohjauksia ja dramatisointeja.

Tilaisuudessa yleisö pääsee myös kysymään panelistien näkemyksiä Linnan tuotannosta sekä kirjailijan vaikutuksesta suomalaiseen kulttuuriin ja yhteiskuntaan. Keskustelun vetäjänä toimii kaupunginteatterin yleisötyöntekijä Esko Tynkkynen.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Turvallisuuskriteerit huomioiden paikkoja on rajoitetusti. Ilmoittautumiset ennakkoon sähköpostitse Salli JavaScriptin suoritus selaimesi asetuksista nähdäksesi sähköpostiosoitteet tai soittamalla p. 044 806 8272. Paikat täytetään varausjärjestyksessä.

Kokkolan kaupunginteatterissa nähdään syksyn 2020 ja talven 2021 aikana Väinö Linnan esikoisteoksen Päämäärän maailman kantaesitys. Kantaesitysnäytelmän on Kokkolan kaupunginteatterille ohjannut ja dramatisoinut Juha Luukkonen. Tutustu näytelmään ja varaa lippusi tuleviin esityksiin!