Teatteripodcast

Kokkolan kaupunginteatterin Teatteripodcast löytyy YouTubesta, Spotifysta ja Google Podcastista. Alta löydät uusimmat ajattelua laajentavat podcast-jaksot. Hyviä kuunteluhetkiä!

Teatteripodcast 5: Kaipuu ja huumori elämän käännekohdissa

Naurattaako se, jos se ei satu? Viidennessä podcastissamme keskustellaan ohjaaja Janne Suutarisen kanssa hyvän tarinan aineksista, pohditaan kaipuuta ja kerrotaan miksi Finnhits-näytelmän tarinat pyörivät juuri tämän klassisen teeman ympärillä.

Jannen ohjaama, musiikin vauhdittaman tragikomedia Finnhits nähdään Kokkolan kaupunginteatterin päänäyttämöllä 4.9.2021 alkaen.

Haastattelijana teatterin yleisötyöntekijä Esko Tynkkynen.

Kuuntele Janne Suutarisen haastattelu YouTubesta klikkaamalla tästä >

Teatteripodcast 4: Teatterinjohtajuus ja korona-aika (yhteishaastattelu)

Vieraina podcastissa Kokkolan kaupunginteatterin johtaja Juha Luukkonen, Vaasan kaupunginteatterin johtaja Seppo Välinen, Wasa Teaterin johtaja Ann-Luise Bertell ja Seinäjoen kaupunginteatterin taiteellinen johtaja Pauliina Salonius. Podcastissa keskustellaan mm. siitä, mitä jatkuva epävarmuus ja vaikea vuosi ovat opettaneet teatterinjohtajille sekä mitä ominaisuuksia korona-aika on vaatinut teatterinjohtajilta.

"Nyt on korostunut se, että johtajuuden keskeisimpiä asioita on tehdä päätöksiä. Se on asia, jota meiltä henkilökuntakin edellyttää. Ei saa jäädä tuleen makaamaan, kuten Väinö Linna sanoi. Päätösten teon merkitys on iso ja se kysyy henkilökohtaista rohkeutta sekä armon antamista itselleen. Jos päätös on väärä, niin se korjataan huomenna," teatterinjohtaja Juha Luukkonen summaa.

Haastattelijana toimi Kristiina Vaalasmaa. Podcastin äänityksestä vastasi Sami Koivisto ja podcast on äänitetty Vaasan kaupunginteatterissa 6.5.2021.

Jakso löytyy Vaasan kaupunginteatterin Spotify-kanavalta >

Teatteripodcast 3: Mistä moraalittomassa maailmassa löytää moraalin?

Mistä moraalittomassa maailmassa löytää moraalin? Teatterinjohtaja Juha Luukkonen pohtii podcastissa Luvatun maan suuria teemoja: "Mistä löytää elämänkatsomuksen, uskon tai filosofian, jonka puolesta voi elää ja olla – ja tarvittaessa vaikka kuolla sen puolesta onnellisena?

Elämme sellaista aikaa, jossa perustavanlaatuisten kysymysten edelle ajaa se, mikä on suosittua, trendikästä tai ties minkä listan kärjessä. Silloin ihmisiltä tuntuu olevan hukassa oikea ja väärä, totuus ja valhe sekä se, mihin ja millaisiin arvoihin elämä pitäisi perustaa – ja miten näistä tulisi totta omassa elämässä."

Kuuntele ajatuksia herättävä Mistä moraalittomassa maailmassa löytää moraalin -teatteripodcast >

Teatteripodcast 2: Hundarnas historiepjäs

Märker vi hur det förflytna har påverkat våra liv? I Kokkola stadsteaters andra podcast berättar Fiikka Forsman och Petra Heinänen deras tankar om historia och Hundarnas historiepjäs. Petra spelar huvudrollen i Hundarnas historiepjäs som Fiikka Forsman regisserar till Kokkola stadsteaterns huvudscen.

Lyssna på Hundarnas historiepjäs teaterpodcast-avsnittet >

Teatteripodcast 1: Nyt puhutaan Väinö Linnasta

Kokkolan kaupunginteatterin ensimmäisessä podcastissa puhutaan syvällisestä ihmistuntijasta ja taiteilijasta Väinö Linnasta teatterinjohtaja Juha Luukkosen kanssa.

Väinö Linnan syntymästä on kulunut 100 vuotta joulukuussa 2020. Luukkosen mukaan Linnan käsittelemät teemat ovat edelleen erittäin ajankohtaisia, sillä se, joka ei ymmärrä historiaa, joutuu elämään sen uudelleen.

Kansalliskirjailija on vaikuttanut syvästi myös Luukkosen omaan elämään.

”Väinö Linnan taide aikanaan yltiöromanttisesti pelasti minut. Linna on vaikuttanut omaan maailmankuvaan ja siihen, mihin omassa elämässäni pyrin, mitä pidän tärkeänä, mihin uskon ja mitä vastustan.”

Kuuntele teatteripodcast ja laajenna ajatteluasi siitä, mitä annettavaa Väinö Linnan teoksilla on vielä sata vuotta kirjailijan syntymän jälkeen.

Kuuntele Nyt puhutaan Väinö Linnasta -teatteripodcast >