JÄNIKSEN VUOSI

Projektori-ryhmä - Arto Paasilinna

Projektori-ryhmän vierailu Katariinan kamarissa 28.-29.10.2020

Arto Paasilinnan klassikkoromaanin uudessa sovituksessa Vatanen ja Jänis seikkailevat 2020-luvun Suomessa! Toimittaja Vatanen saa tarpeekseen kilpailuyhteiskunnan vaatimuksista ja lähtee jänis mukanaan pakomatkalle Lappiin. Matkalla tulevat tutuiksi Lapin duunarit, virkamiehet ja kylähullut, muualta saapuvat eksotiikan kauppaajat, mutta myös erämaitten pyhä kauneus ja rauha.

Lapsuuden unohdetun hiekkalaatikon ympärillä tapahtuva aikuisten satu kertoo unelmoinnin tärkeydestä ja onnen mahdollisuudesta kovan ja kylmän maailman keskellä. ”Se on jossain, jossain, paikka rauhallinen. Se on jossain, jossain, ja me löydämme sen.”

Projektori-ryhmä on vuonna 2006 perustettu kiertävä ammattiteatteri. Ryhmä tekee teatteria, joka kommentoi nykypäivän Suomen yhteiskunnallisia ja sielullisia ilmiöitä. Se tekee teatteria kansalle ja kansasta, kunnioittaen, mutta myös kriittisesti haastaen ja kyseenalaistaen. Jäniksen vuosi sai ensi-iltansa Kittilässä kesällä 2019.

Ohjaus:

Juha Luukkonen

Dramatisointi:

Ari-Pekka Lahti ja Juha Luukkonen

Visualisointi:

Noora Salmi

Musiikin sovitus ja äänimaailma:

Taito Hoffrén ja työryhmä

Rooleissa:

Jukka Peltola

Ilona Pukkila

Juha Lagströn

Satu Turunen

Kesto:

1 t 30 min (ei väliaikaa)

Esitystä ovat tukeneet Taiteen edistämiskeskus ja Alfred Kordelinin säätiö.

* * *

KATARIINAN KAMARIN esityksiin -myös vierailuesitykseen- on myynnissä 20 paikkaa/esitys. Katsomossa ei ole paikkanumerointia. Teatteri jakaa ennen esitystä katsojille ilmaisen kasvomaskin.

* * *

Lippujen hinnat

Peruslippu

26€

Eläkeläinen / Työtön

26€

Opiskelija / Lapsi

26€

Lipun hinnat sis. alv. 10 %
Ilmoitetut lipunhinnat sisältävät toimitusmaksun 2 €/lippu
Katso tarkemmat hinnat, tutustu pohjakarttaan ja varaa väliaikatarjoilut sekä muuta tärkeää tietoa Liput ja palvelut -osiosta!

Lisätietoa näytelmästä

Kirjoita arvio näytelmästä