KEHRÄ - valoa ja ääntä luonnon voimasta

Konserttikokonaisuus Kokkolan Kinojuhla-viikolla

Muusikko Niina Hannulan ja kuvittaja Elina Warstan Kehrä-teos juhlistaa luontoa, mutta samalla haastaa katsojan miettimään sen tulevaisuutta. Kauanko meillä on vielä juhlittavaa?
Kehrä ei ole selittävä tai kerronnallinen teos, vaan se antaa katsojalle mahdollisuuden tehdä omia tulkintoja.
Hannula on hakenut tunnelmallisille sävellyksilleen inspiraatiota luonnosta. Instrumentaalikappaleet vuorottelevat Kehrässä laulettujen kappaleiden ja äänimaisemien kanssa.
Warstan kuvitukset heijastetaan kankaalle, jonka edessä kuuden muusikon muodostama yhtye soittaa. Osa kuvituksista syntyy hetkessä, katsojien silmien edessä. Kankaalle heijastetaan myös animoitua kuvaa, valoja sekä varjoteatteria.
Pari vuotta työn alla ollut teos kantaesitetään Kinojuhlilla. Luvassa on kolme esitystä. Esitystä suositellaan yli 7-vuotiaille.

Musiikki:

Niina Hannula

Kuvitukset:

Elina Warsta

Valosuunnittelu:

Jenni Pystynen

Äänisuunnittelu:

Joonas Outakoski

Muusikot lavalla:

Matti Oja

Antti Paalanen

Oskari Hannula

Okko Saastamoinen

Joonas Outakoski

Niina Hannula

Kesto:

n. 60 min (ei väliaikaa)

Liput:

20€

Teatterin päänäyttämöllä:

la 15.9. klo 18 (kantaesitys)

la 15.9. klo 21

su 16.9. klo 14

Löydät meidät myös facebookista!

Lippujen hinnat

Peruslippu

20 €

Eläkeläinen / Työtön

20 €

Opiskelija / Lapsi

20 €

Lipun hinnat sis. alv. 10 %
Ilmoitetut lipunhinnat sisältävät toimitusmaksun 2 €/lippu
Katso tarkemmat hinnat, tutustu pohjakarttaan ja varaa väliaikatarjoilut sekä muuta tärkeää tietoa Liput ja palvelut -osiosta!

Lisätietoa näytelmästä

Niina Hannula

Ensimmäisenä esittelyvuorossa on Niina Hannula, jonka ideoima kokonaisuus Kehrä on. Esityksen, jossa musiikki, kuvan, valon ja äänen tukemana luo tunteita ja ajatuksia herättävän kokonaisuuden. Hannula on säveltänyt, sanoittanut ja sovittanut kappaleet sekä toimii osana Kehrä-yhtyettä.

Niina Hannula (s.1980) on muusikko, laulaja, säveltäjä ja sanoittaja. Hän työskentelee laaja-alaisesti klassisen-, kevyen- sekä kansanmusiikin parissa. Hannula työskentelee pedagogina sekä säveltää musiikkia laidasta laitaan, viimeisimpänä sävellystyönään musiikkiseikkailu Koirien Kalevala. Keväällä 2018 Hannulalle myönnettiin Suomen Kulttuurirahaston taiteilija-apuraha.

Valokuva ©Arto Tuoretmaa

Elina Warsta

Kehrän kuvittaja Elina Warsta (s.1979) luo teokseen Niina Hannulan säveltämään musiikkiin pohjaavia kuvamaailmoja. Osa kuvista toteutetaan esityksen aikana livenä.

Warsta on kuvittaja ja graafinen suunnittelija. Hän työskentelee omassa Solmu-yrityksessään. Warstan kirjagrafiikkaa on palkittu usein Vuoden kaunein kirja -kilpailussa ja hän on ollut ehdolla Pohjoismaiden neuvoston lasten- ja nuortenkirjallisuuspalkkinnon saajaksi (2016) yhdessä Tomi Kontion kanssa. Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi Warstalle Lastenkulttuurin valtionpalkinnon vuonna 2016. Hänen töilleen ominaista ovat kiehtovat väriyhdistelmät, jotka vaihtelevat kirjavista tarkasti rajattuihin värimaailmoihin.

Valokuva ©Dorit Salutskij

Okko Saastamoinen

Okko Saastamoinen (s. 1995) on Haapavedeltä lähtöisin oleva rumpali, vibrafonisti ja säveltäjä. Hän suorittaa maisterin opintoja Sibelius-Akatemian jazzosastolla ja työskentelee genrerajat paukkuen useissa eri kokoonpanoissa. Saastamoisen aktiivisin kokoonpano on hänen luotsaama OK:KO –kvartetti, joka pokasi ykköspalkinnon Young Nordic Jazz Comets 2016 –kilpailussa ja palkittiin Samana vuonna We Jazz Rising Star –tittelillä. Yhtye työstää toista levyä ja suuntaa keväällä jazzliiton järjestämälle kiertueelle suomessa.

Saastamoinen on tutkinut rumpusetin mahdollisuuksia myös perinteisten soittotapojen ulkopuolella ja Kehrässä hän pääsee hyödyntämään laajasti soittimensa värimaailmaa ja dynamiikkaa osana inspiroivaa yhtyettä.

Antti Paalanen

Haitaristi Antti Paalanen (s. 1977) on keikkaillut viime vuosina sooloartistina laajaasti ulkomailla ja ollut ehdolla vuoden 2015 Teosto-palkinnon sekä vuoden 2016 Pohjoismaiden neuvoston musiikkipalkinnon saajaksi. Paalanen on työskennellyt muusikkona ja säveltäjänä lukuisten eri kansanmusiikkiyhtyeiden sekä tanssi- ja teatteriproduktioiden parissa. Paalanen on valmistunut musiikin tohtoriksi Taideyliopiston Sibelius-Akatemiasta ja on toiminut kansanmusiikin opetustehtävissä Sibelius- Akatemiassa, Centria ammattikorkeakoulussa ja Keski-Pohjanmaan konservatoriossa. Vuonna 2013 Paalaselle myönnettiin Valtion musiikkitoimikunnan 5-vuotinen taiteilija-apuraha.

Kuva © Ulla Nikula

Oskari Hannula

(s. 1981) on Haapaveden jäntevältä kulttuuritantereelta ponnistanut muusikko. Hän on opiskellut kontrabasson ja viola da gamban soittoa Sibelius-Akatemiassa ja Royal Academy of Musicissa Lontoossa.

Hannula on soittanut kamarimusiikkia, ollut solistina ja toiminut
erilaisissa orkestereissa Suomessa, Virossa ja Englannissa. Tällä hetkellä Oskari on Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin bassojen äänenjohtaja ja kuuluu myös Paavo Järven kansainväliseen festivaaliorkesteriin, jota kuullaan loppukesellä myös Lontoon Promseilla.

Kehrässä Oskari Hannula pitää huolta matalien taajuuksien nautittavuudesta.

Joonas Outakoski

Joonas Outakoski (s.1981) on äänisuunnittelija ja muusikko. Kokkolasta kotoisin oleva, mutta jo viime vuosituhannella helsinkiläistynyt Outakoski viihtyy hyvin sekä teatteriympäristössä että äänitystudiossa. Musiikkiteknologiaa ”instrumenttinaan” käyttävä Outakoski on etsinyt viime vuosina itselleen merkityksellistä syytä palata alkuperäisen soittimensa, saksofonin pariin. Onko Kehrä lopultakin tuo syy?

Kuva: Mitro Härkönen

Kirjoita arvio näytelmästä