Marian sydän

Kirsti Valve

Marian sydän on fiktiivinen henkilökuvaus aikakaudellansa kohua herättäneestä näytelmäkirjailija Maria Jotunista sekä häneen vaikuttaneista aikalaisista. Se on syvällinen, koskettava ja monilta teemoiltaan ajaton (intohimo)draama kolmesta suomalaisesta kulttuurihenkilöstä. Marian rinnalla nähdään puoliso, kirjallisuuden professori Viljo Tarkiainen sekä ystävä, nuoruuden rakastettu, kirjailija Joel Lehtonen. Molemmilla miehillä on vankka sijansa Marian elämässä. Tarkiainen edustaa vakautta ja taloudellista turvaa. Hänen kanssaan Maria muodostaa päämäärätietoisen työparisuhteen. Lehtosen kanssa he kokevat vetovoimaa toisiinsa. Heidän sydämissään asuu runous, he ymmärtävät toisiansa taiteen kielen kautta, joka muuntaa rikkinäisyyden ja juurettomuuden voimaksi, polttoaineeksi josta molemmat elävät taiteilijoina. Joelin tunteet puhuvat hänen kuvatessaan luontoa, sen runoutta.

Marialla tunteet on kätketty sanojen sisään. Hänen arkinen mutta paljastava ihmismielen kuvaus on täynnä sielun eri värejä. Siviilihenkilönä hän paljastuu vain läheisilleen.

Näytelmässä nuori Suomen valtio elää yhteiskunnallisten murrosten aikakautta. Tämä ei voi olla vaikuttamatta näiden kolmen ihmisen kohtaloon. Aikakausi tuo voimakkaat kumoukselliset tuulet yhteiskuntaan ja ilmapiiri muuttuu. Vapaudella saada kirjoittaa ja toteutua taiteilijana on ehtonsa ja hintansa. Se hinta voi olla kallis.

Käsikirjoitus: Kirsti Valve

Ohjaus: Helena Kallio

Musiikin sävellys ja sovitus: Antti Korhonen

Rooleissa: Kirsti Valve, Antti Korhonen ja Teijo Eloranta.​

Tuotanto: Musiikkiteatteri Kapsäkki.

Esityksen kesto: n. 2h 30 min (sis. väliajan)

Vierailu päänäyttämöllä 21.3.2018.

Liput myynnissä!

Seuraava esitys

Ke 21.3. klo 19:00

Osta liput

Lippujen hinnat

Peruslippu

26 €

Eläkeläinen / Työtön

26 €

Opiskelija / Lapsi

26 €

Lipun hinnat sis. alv. 10 %
Ilmoitetut lipunhinnat sisältävät toimitusmaksun 2 €/lippu
Katso tarkemmat hinnat, tutustu pohjakarttaan ja varaa väliaikatarjoilut sekä muuta tärkeää tietoa Liput ja palvelut -osiosta!

Lisätietoa näytelmästä

Kirjoita arvio näytelmästä