MUSTARASTAS

Eeva Soivio - Lauri Maijala

VIERAILU PÄÄNÄYTTÄMÖLLÄ 21.10.2022

Mustarastas – eli kadonnut veli on esitys menetyksestä, kaipuusta, toivosta ja parantumisesta. Se on esitys siskosta ja veljestä, äidistä ja tyttärestä, sekä pienestä linnusta, joka lensi kerta toisensa jälkeen ikkunalaudalle laulamaan.

Eeva Soivio ja Lauri Maijala ovat koonneet esityksen materiaalin perheen muistojen, todistajanlausuntojen, ja Soivion kirjoittaman novellin pohjalta. Monologi sai kantaesityksensä KOM-teatterin aulanäyttämöllä 20.4.2017.

Esityksen kesto n. 1h 20 min. Esityksessä ei ole väliaikaa.

Käsikirjoitus: Eeva Soivio ja Lauri Maijala

Ohjaus: Lauri Maijala

Näyttämöllä: Eeva Soivio

Äänisuunnittelu ja julistekuva: Jani Rapo

Valosuunnittelu: Tomi Suovankoski

Seuraava esitys

Pe 21.10. klo 19:00

Osta liput

Lippujen hinnat

Peruslippu

30€

Eläkeläinen / Työtön

30€

Opiskelija / Lapsi

30€

Lipun hinnat sis. alv. 10 %
Katso tarkemmat hinnat, tutustu pohjakarttaan ja varaa väliaikatarjoilut sekä muuta tärkeää tietoa Liput ja palvelut -osiosta!

Lisätietoa näytelmästä

Ilta-Sanomat 10.8.1989:

”NUORUKAINEN KATOSI VAASANLAIVALLA"

Vaasan ja Sundsvallin poliisit tutkivat 18-vuotiaan Juha Soivion katoamista. Viimeksi Soivio nähtiin myöhään sunnuntai-iltana Vaasanlaivojen M/S Fennialla, joka lähti vuoron mukaan Sundsvallista Vaasaan. Vaasan rikospoliisin mukaan Soivion kaksi ystävää tuntuvat olevan varmoja siitä, että Soivio nousi alukseen, joka lähti klo 21. Myöhemmin Soivio lähti hytistään ostamaan juomia, mutta ei koskaan palannut takaisin.”


”Suru on niin yksityinen tunne, että voi vain ihailla, kuinka avoimesti Soivio kutsuu yleisön mukaan kokemuksensa äärelle. Ilmaisu on hyvin jäsenneltyä, tarkkaa ja hienovireistä. Samalla suoraa ja mutkatonta. Ei ole mitään seiniä esiintyjän ja yleisön välissä.” Laura Kytölä / Helsingin sanomat

”Mustarastas - eli kadonnut veli – esityksen jälkeen KOM-teatterin aulassa on koko joukko toisiaan halaavia ja silmäkulmiaan pyyhkiviä katsojia. Oma tuntemukseni on, että olen juuri saanut olla mukana katsomassa jotain erityistä ja elävää.” Pasi Puranen / Pessin ja Illusian luona - blogi

Kirjoita arvio näytelmästä