Nunnia ja konnia

ESITYKSET PERUTTU!

Hauska ja vauhdikas musikaali NUNNIA JA KONNIA kertoo Deloris Van Cartier -nimisestä kapakkalaulajattaresta, joka joutuu todistamaan murhaa ja todistajansuojeluohjelman ajaksi poliisi piilottaa hänet nunnaluostariin. Luostarin perinteet ja räiskyvän Deloriksen ajatukset joutuvat törmäyskurssille.

Musikaali pohjautuu Whoopi Goldbergin tähdittämään suosittuun Sister Act -elokuvaan (1992), jonka pohjalta tehtyä näyttämöversiota on esitetty menestyksekkäästi eri puolilla maailmaa vuodesta 2006 lähtien.

Ohjaaja Kimmo Virtanen ja lavastaja Alisha Davidow ovat toisilleen tuttu työpari ja työskennelleet yhdessä aiemmin mm. Helsingin ja Turun kaupunginteattereissa.

Kapellimestari Mikko Pellisen luotsaaman 14 hengen orkesterin säestyksellä kuullaan sekä menevää discoa että sielukasta soulia. Orkesterin lisäksi esiintyjiä on lavalla 15, pukuja kymmenittäin.

Koreografi Jari Saarelainen on tullut tunnetuksi mm. MTV3:n Tähdet, tähdet -ohjelman koreografioista, samoin Tampereen Työväen Teatterin Billy Elliot musikaalin tanssit ovat hänen käsialaansa.

Ja mukana tietysti teatterimme oma taiteellinen tekijäporukkamme: pukusuunnittelija Tua Hautamäki, valosuunnittelija Veli-Matti Ersta ja äänisuunnittelija Marko Ahokangas.

Näin isoa spektaakkelia ei ole Kokkolan kaupunginteatterissa nähty vuosikausiin!

* * *

Yhteistyössä:

Keski-Pohjanmaan konservatorio

Centria-ammattikorkeakoulu

Yrkeshögskolan Novia

Rooleissa:

Teatterin koko näyttelijäkunta täydennettynä vierailijoilla.

Deloris:

Isa Lindgren-Backman (vier.).

* * *

Sävellys: Alan Menken .Sanoitus: Glenn Slater. Käsikirjoitus: Cheri Steinkellner & Bill Steinkellner. Suomennos: Heikki Sankari, Kristiina Vahvaselkä ja Jussi Vahvaselkä

* * *

Ensi-ilta 31.8.2019 päänäyttämöllä.

Kesto 2 t 25 min (sis. 20 min väliajan).

Esityskuvat: Päivi Karjalainen

Lippujen hinnat

Peruslippu

38€

Eläkeläinen / Työtön

34€

Opiskelija / Lapsi

30€

Ennakkoesitys pe 30.8.2019 klo 19

25€

Ryhmäalennus alkaen 20 henkilön ryhmälle

- 1€/lippu

OP VIP-LIPPU omistaja-asiakkaille sis. lasin kuohuvaa (alennukseen oikeutettu koodi löytyy OP mobiilista)

38/34/30€

S-Etukorttiesitys pe 6.9. klo 19

-4€

Tilausnäytös 197 paikkaa

6300€

Lipun hinnat sis. alv. 10 %
Ilmoitetut lipunhinnat sisältävät toimitusmaksun 2 €/lippu
Katso tarkemmat hinnat, tutustu pohjakarttaan ja varaa väliaikatarjoilut sekä muuta tärkeää tietoa Liput ja palvelut -osiosta!

Lisätietoa näytelmästä

Tekijät

Sävellys:

Alan Menken

Sanoitus:

Glenn Slater

Teksti:

Cheri Steinkellner

Bill Steinkellner

Suomennos:

Heikki Sankari, Kristina Vahvaselkä ja Jussi Vahvaselkä.

Ohjaus:

Kimmo Virtanen (vier.)

Kapellimestari, musiikin harjoitus:

Mikko Pellinen (vier.)

Laulujen harjoitus, 2. kapellimestari:

Niina Hannula (vier.)

Koreografia:

Jari Saarelainen (vier.)

Lavastus:

Alisha Davidow (vier.)

Pukusuunnittelu:

Tua Hautamäki

Äänisuunnittelu:

Marko Ahokangas

Valosuunnittelu:

Veli-Matti Ersta

Naamiointi:

Jonna Kauvosaari

Maiju Kuokka

Tarpeisto:

Reetta Kinnunen

Järjestäjä, kuiskaaja:

Hanna Pekkarinen

Lavastuksen toteutus:

Hanna-Kaisa Halinen (näyttämömies)

Jani Korpi (näyttämömies)

Pasi Peltoniemi

Veli-Matti Perälampi

Anders Hals

Pukujen toteutus:

Katri Tuukkanen

Nina Päivärinta

Antti Peräsalo

Esine suurennokset:

Anne Peltonen

Heikki Lyytikäinen

Heli Orava

Emmi Luukkanen

Valokuvat:

Päivi Karjalainen

Rooleissa

Näyttelijät:

Isa Lindgren-Backman (Deloris)

Jani Honkaselkä

Liisu Aurasmaa

Tommi Kekarainen

Niko Karjalainen

Tuomo Kemppainen

Eija Kyllönen (vier.) / Irina Parviainen

Outi Kärpänen

Tomi Turunen

Hanna Vähäniemi

Avustajat:

Maiju Heikkilä

Aino Rättyä

Virpi Store

Emma Tikkakoski

Kimmo Järvelä

Muusikot

1. koskettimet -Ilari Mäkelä
2. koskettimet - Mikko Pellinen
Kitara - Jacob Sundström / Konsta Kivelä
Basso - Samuli Kiiveri
Lyömäsoittimet - Eemeli Mikkola
Rummut - Oskari Paakki
1. puupuhaltimet - Robin Käldström / Frans Thomsson
2. puupuhaltimet - Severi Hietala
1. trumpetti - Alex Heikkilä
2. trumpetti - Aku Rouhiainen
Pasuuna - Luka Vähäsarja
1. viulu - Elina Ruohonen / Henna Pakkala
2. viulu - Niina Hannula
Sello - Mikko Leppikangas

Yhteistyössä

Keski-Pohjanmaan konservatorio

Centria-ammattikorkeakoulu

Yrkeshögskolan Novia

Vierailijoita

Kimmo Virtanen - ohjaaja

Kimmo Virtanen on Akaan Toijalassa asuva suomalainen teatteriohjaaja ja käsikirjoittaja. Ennen ohjaajan uraansa Virtanen toimi näyttelijänä.

Virtanen on ohjannut ja kirjoittanut useissa suomalaisissa ammattiteattereissa mm. Helsingin kaupunginteatterissa, Turun kaupunginteatterissa, Keski-Uudenmaan teatterissa, Kokkolan kaupunginteatterissa, Ahaa teatterissa, Teatteri-Imatrassa, Rovaniemen teatterissa, Kemin kaupunginteatterissa, Tahtiteatterissa ja Kuopion uudessa kesäteatterissa. Tahtiteatteria ja Kuopion uutta kesäteatteria Virtanen oli myös perustamassa.

Virtanen tunnetaan erityisesti lasten ja koko perheen teatterin tekijänä, mutta on tehnyt laaja-alaisesti teatteria musikaalista draamaan monilla eri näyttämöillä.

Tunnettuja ohjaustöitä ovat olleet mm. suuren suosion yleisöltä ja kriitikoilta saanut Mörköooppera Helsingin kaupunginteatterissa ja myös muut Helsingin kaupunginteatterille ohjatut esitykset, kuten AtomiAatos, jonka kirjoitti yhdessä Johanna Keinäsen kanssa. Ahaa teatterin rap-musiikkinäytelmä Betoniviidakko, jonka Virtanen ohjasi ja kirjoitti ja johon Karri "Paleface" Miettinen sävelsi ja sanoitti kappaleet. Turun kaupunginteatterille tehdyt lastennäytelmät Tivoli-pieni musikaali suurista tunteista, jonka Virtanen myös kirjoitti ja Mörköjen yö, jonka hän kirjoitti yhdessä Johanna Keinäsen kanssa. Kuopion uuden kesäteatterin useat musiikkinäytelmät, kuten Solisitina Olavi Virta ja Katri Helena - laulajatyttö. Em. hän kirjoitti yhdessä Sami Kojosen ja Johanna Keinäsen kanssa.

Kokkolan kaupunginteatterissa Kimmo Virtanen on aiemmin ohjannut menestyksekkään revyyn Lymyilevä Kokkola, jonka käsikirjoittaja tiimiin hän myös kuului.

Jari Saarelainen - koreografi

Jari Saarelainen on arvostettu tanssija, tanssinopettaja ja koreografi, joka tekee monipuolista ja näkyvää uraa taiteen parissa tanssikouluissa, teattereissa ja televisiossa. Tanssitaiteen opinnot hän on suorittanut Teatterikorkeakoulussa. Monipuolisen tanssitaustansa ansiosta Jari on tullut tunnetuksi persoonallisesta, tunnistettavasta ja tunnustetusta tyylistään, joka rikkoo rajoja baletista streettanssiin ja showlajeista nykytanssiin.

Jari on menestynyt SM-kilpailuissa tanssijana sekä koreografina. Hänellä on huikeat yli 20 suomenmestaruutta eri tanssilajeista. Hän valmentaa ja tekee koreografiat menestyneimmälle tanssiryhmälle, Team F:lle. Ryhmä on on ollut voittamaton viimeiset kymmenen vuotta SM-kilpailuissa, voittanut jazztanssin maailmanmestaruuden 2006 sekä showtanssin MM-hopeaa 2010. Ansioistaan koreografina Jari palkittiin Dance Award -palkinnolla vuonna 2011.

Jari on työskennellyt tanssijana, näyttelijänä ja laulajana monissa musikaaleissa kuten Hair, Jesus Christ Superstar ja Tukkijoella sekä mallina erilaisissa hius- ja muotinäytöksissä. Myös lukuisat esiintymiset yritystilaisuuksissa sekä laivashowt ovat tulleet hänelle tutuiksi. Taustatanssijana Jari on vieraillut mm. Jonnan ja Antti Tuiskun keikoilla ja musiikkivideoilla. Jari on tanssinut myös lukuisten suomalaisten huippukoreografien kuten Jorma Uotisen, Marjo Kuuselan ja Eeva Muilun nykytanssiteoksissa.

Jari on kysytty koreografi ja hän on suunnitellut koreografiat moniin musikaaleihin, kuten Hair, Hevisaurus ja velhojenvuoren salaisuus, Kiss Me Kate, Cabaret, Me and my girl, I love you you are perfect now change, Kolme pientä porsasta ja operettiin Sirkusprinsessa. Suurelle yleisölle Jari on tullut tutuksi MTV3:n miljoonayleisön keränneista Tähdet,tähdet -ohjelman lähetyksistä joissa hän vastaa artistien harjoituttamisesta ja koreografioiden tekemisestä.

Jari opettaa kaikkia alkeista edistyneisiin omalla persoonallisella tyylillään, eikä tunneilta puutu hikeä, haasteita ja huumoria.

Alisha Davidow - lavastaja

Skenografi Alisha Davidow (TAM) on suunnitellut lavastuksia, pukuja ja videoita konsertti lavoille, elokuviin, julkisiin tiloihin, teatteriin ja tanssi teoksiin. Hän on tehnyt töitä kotikaupungissaan helsingissä, ympäri suomea sekä ulkomailla. Hänen teoksiaan on ollut nähtävänä mm. Oulun musiikkijuhlilla, Helsingin kaupunginteatterissa, Turun kaupunginteatterissa sekä nyt Kokkolan teatterissa.

Kimmo Virtasen kanssa Davidow on tehnyt yhteistyötä lukuisissa eri produktioissa luoden teatteria sekä aikuisille että lapsille.

Alishan kotisivut: www.alishadavidow.com

Mikko Pellinen - musiikin sovitus & kapellimestari

Mikko Pellinen tunnetaan monipuolisena muusikkona, säveltäjänä ja sovittajana. Pellinen aloitti musiikkiopintonsa sähköbassolla 10-vuotiaana, mutta kiinnostui nopeasti myös säveltämisestä. Myöhemmin hän siirtyi opiskelemaan sävellystä Stadia ammattikorkeakouluun, josta hän valmistui pop- ja jazzmuusikoksi vuonna 2008. Pellinen jatkoi opintojaan vielä Sibelius-Akatemian jazzosastolla, ja valmistui musiikin maisteriksi jazzsävellys pääaineenaan vuonna 2011.

Viime vuosina Pellinen on työskennellyt aktiivisesti jazzlaulaja Aili Ikosen yhtyeen musiikillisena johtajana. Yhtye on julkaissut kolme albumia, viimeisimpinä ”Piirrä minut” vuonna 2017. Pellinen on myös johtanut omaa Mikko Pellinen Mini Big Band -yhtyettään, joka julkaisi dedyyttialbuminsa “Personal” vuonna 2010. Pellinen on esiintynyt suurilla festivaaleilla ja klubeilla muun muassa Pohjoismaissa, Saksassa, Venäjällä, Itävallassa, Espanjassa, Hollannissa, Kosovossa, Etiopiassa, Australiassa ja Meksikossa. HERD-trion kanssa Pellinen voitti EBU European Jazz Competition -kilpailun Hollannissa 2011. Vuonna 2007 hänelle myönnettiin myös Nokia Young Talent -stipendi. Muusikkona toimimisen lisäksi Pellinen on työskennellyt myös kapellimestarina teatterissa sekä esimerkiksi lyhytelokuvien ja tanssiesitysten musiikin säveltäjänä. Ostrobothnian Jazz Orchestra big bandin kapellimestarina hän on toiminut vuodesta 2013 lähtien.

Pellinen on toiminut pedagogisessa työssä pop/jazz -musiikin lehtorina Keski-Pohjanmaan konservatoriossa vuodesta 2012 alkaen.

Niina Hannula - laulujen harjoitus & 2. kapellimestari

Niina Hannula on alttoviulisti,viulisti, laulaja, säveltäjä, sanoittaja ja pedagogi, joka työskentelee laaja-alaisesti muusikkona kevyen ja klassisen musiikin kentällä rikkoen niiden välisiä raja-aitoja.

Hannula on säveltänyt, sanoittanut ja sovittanut mm. kaksi kokoillan musiikkinäytelmää Koirien Kalevala 2017 ja Puluboi ja Ponin näytelmä 2016. Lisäksi Hannula on ideoinut, säveltänyt ja sanoittanut video-, kuva-, valo- ja äänitaidetta sisältäneen Kehrä teoksen, joka sai kantaesityksensä syyskuussa 2018 Kokkolan Kinojuhlilla. Näissä kaikissa hän on toiminut myös muusikkona ja kapellimestarina.

Hannula työskentelee pedagogina musiikkiopistoissa, erityisryhmien ja maahanmuuttajien parissa sekä freelance-muusikkona. Vuonna 2018 hänelle myönnettiin Suomen kulttuurirahaston 1-vuotinen taiteilija-apuraha.

Isa Lindgren-Backman - Deloris

Isa Lindgren-Backman on kotikaupunkiinsa Kokkolaan palannut näyttelijä, laulaja ja draamaopettaja, joka on työskennellyt eri puolilla Eurooppaa. Isa on valmistunut näyttelijäksi musiikkiteatterin maisterilinjalta Lontoon Royal Central School of Speech and Drama -oppilaitoksesta, josta hän valmistui kunniamaininnalla.

Hän on aiemmalta koulutukseltaan myös teatteri-ilmaisun ohjaaja, AMK Novian näyttämötaiteen linjalta.

Isa on aiemmin työskennellyt m.m. Wasa Teaterissa, Vaasan Kaupunginteatterissa, Uumajan Musikalkompanietissa, West Coast Kokkola Operassa, sekä vapaalla kentällä m.m. HjonTeaternin ja Musikteater i Österbottenin tuotannoissa.

Hänet on aiemmin nähty m.m. Maria Sidin ohjaamassa Fighting Starissa, Glindana/Em Tätinä Ihmemaa Oz -musikaalissa, ja on esiintynyt myös m.m. Greasessa, Famessa, Kauppamatkustajan kuolemassa, Shakespearen Talvisessa Tarinassa, Maailman ympäri 80 päivässä, My Fair Ladyssa ja YLEn nuorisosarja Amandassa. Viimeisimpänä hänet on nähty Paquetten roolissa Leonard Bernsteinin säveltämässä ja Jorma Uotisen ohjaamassa operetissa Candide, Vaasan Oopperassa. Esiintymisen ohessa hän m.m. työskentelee ohjaajana sekä opettaa näyttelijäntyötä Lärkkullan musiikkiteatterilinjalla.

Musiikkikappaleet

I NÄYTÖS:

1. SÄ NÄYTÄT TAIVAAN - TAKE ME TO HEAVEN
2. MIELETÖN BEIBI - FABULOUS, BABY!
3. TAKAA-AJO I – CHASE I (instr.)
4. MUURIT RAUHAA SUO - HERE WITHIN THESE WALLS
5. NUNNAN ELÄMÄ - IT’S GOOD TO BE A NUN
6. TUNNEN NAISENI - WHEN I FIND MY BABY
7. SAMAAN KYKENEN - I COULD BE THAT GUY
8. MUURIT RAUHAA SUO – HERE WITHIN THESE WALLS (reprise)
9. LAULAA SAA - RAISE YOUR VOICE
10. SÄ NÄYTÄT TAIVAAN (nunnankuoro) - TAKE ME TO HEAVEN (nun choir)

II NÄYTÖS:

1. ENTR’ACTE (instr.)
2. SUNNUNTAIAAMUN HUUMA - SUNDAY MORNING FEVER
3. ÄÄNTÄS KUULE EN - I HAVEN’T GOT A PRAYER
4. SIUNAA SHOW - BLESS OUR SHOW
5. BENEDICTA – BENEDICTA-TA FOR NOW
6. TOISIN MUN ELÄMÄN - THE LIFE I NEVER LED
7. MIELETÖN BEIBI - FABULOUS, BABY! (reprise)
8. SISARUUS - SISTER ACT
9. TUNNEN NAISENI – WHEN I FIND MY BABY (reprise)
10. TOISIN MUN ELÄMÄN – THE LIFE I NEVER LED (reprise)
11. TAKAA-AJO II – CHASE II (instr.)
12. SISARUUS - SISTER ACT (reprise)
13. RICKY SAA TYTÖN – EDDIE GET’S THE GIRL (instr.)
14. RAKKAUDESTA KERTOMAAN - SPREAD THE LOVE AROUND
15. EXIT MUSIC (instr.)

Sister Act

Sävellys Alan Menken / Sanoitus Glenn Slater / Käsikirjoitus Cheri Steinkellner & Bill Steinkellner / Lisämateriaali Douglas Carter Beabe

Musikaali pohjautuu Joseph Howardin kirjoittamaan Touchtone Motion Picturen elokuvaan ”Sister Act”.

Teos esitetään Music Theatre Internationalin kanssa tehdyn sopimuksen mukaisesti. Orkesterisovitus Doug Besterman, vokaalisovitukset Michael Kosarin.

Broadwaylle tuottanut Whoopi Goldberg & Stage Entertainment yhteistyössä The Shubert Organization ja Disney Theatrical Productions kanssa. Alkuperäinen tuotanto toteutettu yhteistyössä Peter Schneiderin ja Michael Renon kanssa ja Stage Entertainmentin tuottamana.

Maailman ensi-illan tuotti: Pasadena Playhouse, Pasadena CA and Alliance Theatre, Atlanta GA. / Sheldon Epps, taiteellinen johtaja / Susan v. Booth, taiteellinen johtaja / Lyla White, toimitusjohtaja / Tom Pechar, toimitusjohtaja / Tom Ware, tuotantojohtaja.

Tekijäesittelyt:
www.mtishows.co.uk/sister-act

Esitysoikeuksia valvoo: Josef Weinberger Limited

Arvosteluja

Tiina Ruotsala / Keskipohjanmaa 1.9.2019

Voimalla yhdeksän sisaren Nunnia ja Konnia

Kokkolan kaupunginteatterin näyttämöllä, joka Broadwayn lavaan verrattuna on kuin tuulikaappi, toteutuu jälleen kerran teatterin ihme - yhdeksän sisaren joukko tanssii ja laulaa kuin suurempikin kokoonpano, ja Veli-Matti Erstan loihtima valomaailma kasvattaa pienen kaupunginteatterin tilat yli fyysisten seinien.

Uskallan väittää, että Kimmo Virtasen ohjaama Nunnat ja Konnat tarjoavat jotain sellaista, mihin suuret musikaalinäyttämöt eivät kykene. Pienen teatterin näyttämö on yhtä katsomon kanssa. Kun taustalla soittaa vielä komeasti 14-henkinen bändi, jonka soittajista osa on alueen musiikkioppilaitosten opiskelijoita, kokee ainakin keskipohjalainen katsoja sisimmässään: me teimme tämän!

Voisiko Delorisin rooliin kuvitellakaan ketään muuta kuin Isa Lindgren-Backmania, joka elää ja laulaa rooliaan joka solullaan? Aivan yhtä huikea on vastapari Liisu Aurasmaa, jonka laulama keskustelu Jumalan kanssa on yksi mieleenpainuvimmista. Hanna Vähäniemen soolo nunnauran kyseenalaistavana noviisina koskettaa syvästi, ja aivan yhtä tunteisiin vetoava on Jani Honkaselkä laulaessaan parjatun ja työpaikkakiusatun poliisin haaveista.

Irina Parviaisen komediennen kyvyt pääsevät oikeuksiinsa ja Outi Kärpänen on rohkea ja kantaaottava, mutta samalla niin ihastuttavan sydämellinen sisar.

* * *

Mikko A. Himanka/ Keskipohjanmaa 1.9.2019

Rapsakkaa menoa rapakon takaa

Skaalaus lienee tällaisten produktioiden perushaaste. Miten sovittaa Broadwayn ja West Endin säihke pikkukaupungin pienen teatterin raameihin?

Eräs kustannustehokas patenttiratkaisu olisi aloittaa bändin kutistamisella taustanauhan tahdittavaksi kvintetiksi. Tähän ei kuitenkaan Kokkolassa alennettu, mistä täydet pisteet!

Perjantain ennakossa Mikko Pellisen johtama iso bändi soitti hyvin yhteen, tarkasti ja puhtaasti hyvällä soundilla. Tällaiset ovat oppilaitosyhteistyön riemuvoittoja kaikin puolin.

Laulajat jatkavat samaa, paikallistason luovan tahtotilan voimannäytettä. Joskus teatterilähtöisissä musikaaleissa joutuu sietämään sivuosan laulajien kiusallisia rimanalituksia, mutta tällä kertaa laulullisesti orientoitunut kuulijakin sai istua rennosti alusta loppuun. On huomionarvoista, että solistikuntaan ei tarvittu yhtään popparia tai Idols-voittajaa johtotähdeksi, vaan uskottava kokonaisuus lähtee kaupungin omasta porukasta.

Isa Lindgren-Backman hehkuu punaisena pallosalamana kuin Vicky Rosti.

Ulf Överfors / Österbottens Tidning 2.9.2019

Musikalen sitter som den skall redan på premiären. Isa Lindgren-Backman i huvudrollen som Deloris van Cartier lägger premiärpubliken för sina fötter. Det gör också Liisu Aurasmaa som abedissan, det gör Jani Honkaselkä som Ricky och det gör alla andra nunnor, skurkar, poliser och löst folk.

Det är en regimässigt fullgången ensemble som levererar en saftig och välsmakande musikal. Och jag vill speciellt betona ensemblens jämnhet. De positiva utstickarna finns, men de
förtar inte helhetsintrycket. Det är den här föreställningens stora styrka.


Men så till musikalens kärna; sången, kläderna, dekoren och musiken. Det här är väl så nära Broadway vi kan komma här på den österbottniska slätten. Sångerna, 25 till antalet av vilka fem är repriser, är instuderade av violinisten Niina Hannula. Hon har gjort ett mycket gott arbete. Stämsången sitter perfekt. Och det skall nämnas att kapellmästaren och arrangören Mikko Pellinen ingalunda förfallit till att stöda stämsången.

Hans big band levererar ett ackompanjemang som bygger på att solister och korister kan sin melodi och sina stämmor. Och som alltid, när detta lyckas, blir det en spännande brygga mellan röster och instrument, mellan melodi och ackompanjemang. Isa Lindgren-Backman kan det här, hon är utbildad och skolad för den här nivån. Men att det bland de ordinarie skådespelarna på stadsteatern också finns röster som tillsammans med gästande medverkande kan höja sig till den här nivån finner jag anmärkningsvärt. Här har Karleby stadsteater definitivt en tillgång och styrka.

Karleby stadsteater levererar en fartfylld show. Soul och disco utgör nerven.

Musiken, sången, dekoren, kläderna och skådespelet utgör en kontext som i sig är en totalupplevelse.

Skall jag plocka ut en låt ur sammanhanget får det bli ”Sunday Morning Fever”. Det är väl den som också kommit att leva ett eget liv. Och skall jag ytterligare plocka ut ett guldkorn är det Tua Hautamäkis fantastiska dräktplanering

Tuulikki Nikkilä / Perhonjokilaakso 15.9.2019

Upea näyttö, että pienen kaupungin teatterikin pystyy mihin vain ja kaikki osaset toimivat yhteen. Teatterin väki ja avustajat olivat suorastaan liekeissä näyttämöllä. Broadway oli laskeutunut kaupunginteatterin näyttämölle.

Pieni näyttämö selvisi paikkavaihdoksista hienosti, kapakka, poliisiasema ja luostari toimivat hienosti, kaiken kruunasi hyvä mittava orkesteri Mikko Pellisen komennossa. Roolityöt ovat kaikki hienoja. Pääroolin Delorisin roolissa Isa Lindgren-Backman loistaa, laulu on vaivatonta ja valmista, vaikka musiikkikappaleita on koko musikaalissa kaikkiaan reilut parikymmentä.

Kokonaisuuden ohjaajana toimii Kimmo Virtanen ja koreografina maankuulu Jari Saarelainen. Virtanen on saanut kokonaisuuden toimimaan hienosti ja Saarelainen tehnyt tarkkaa työtä liikkeiden ohjauksessa, kaikki toimii ihan viimeistä käsien ojennusta myöten.

Kokkolan teatterin väki on taitavaa, jokainen laulaa, tanssiin ja näyttelee sulavasti. Nyt voin lämpimin sydämin suosittaa kaikkia menemään teatteriin, kaksi ja puolituntinen on todella täysipainoista ja nautittavaa musikaalia.

Kirjoita arvio näytelmästä