RÈvolution - Red Nose Company

HUOM! VIERAILU PERUTTU KORONARAJOITUSTEN JOHDOSTA

Huom. Pyrimme siirtämään vierailun toiseen ajankohtaan.

PUHEENVUORO IHMISYYDESTÄ JA NÄHDYKSI TULEMISEN TARPEESTA

Red Nose Companyn uusi teos RÉvolution tuo näyttämölle puheenvuoron ihmisyydestä ja nähdyksi tulemisen tarpeesta. Pääosissa ovat Ré Hanna Seppä ja Babylon Minna Puolanto. Kaksikon aiempi esitys Babylon – klovni vallankahvassa (HS✭✭✭✭✭) oli vuoden 2018 teatteritapaus.

RÉvolution kääntää klovnien välisen valta-asetelman päälaelleen. Aiemmassa kaksikon teoksessa Babylon – klovni vallankahvassa palvelijana toiminut Ré haluaa nyt ottaa ohjat omiin käsiinsä ja astua näyttämön keskipisteeksi. Babylonin on tyydyttävä hänelle epätyypilliseen sivurooliin Rén avustajana ja esityksen järjestäjänä.

Esityksessä pohditaan vallan jakautumista arkisella ja henkilökohtaisella tasolla. Kenellä on valta tehdä näkymättömästä näkyvä, tai näkyvästä näkymätön? RÉvolutionissa punnitaan myös hiljaisuuden ja kuuntelemisen voima. Esitystä rytmittää dj:n ja musiikkituottajan urasta haaveilevan Rén lempimusiikki.

Työryhmä:

Näyttämöllä: Hanna Seppä ja Minna Puolanto
Ohjaus: Niina Sillanpää
Käsikirjoitus: Minna Puolanto, Hanna Seppä, Niina Sillanpää
Esitysdramaturgia: Minna Puolanto, Hanna Seppä, Niina Sillanpää ja Milja Sarkola
Valo- ja äänisuunnittelu: Juha Tuisku
Pukujen suunnittelu ja valmistaminen: Virve Karoliina Balk
Lavastus: Työryhmä
Valokuvat: Mark Sergeev
Tuotanto: Red Nose Company

Esitys on yhteistuotanto Kanneltalon, Lahden kaupunginteatterin ja Rakastajat-teatterin kanssa. RÉvolution on itsenäinen jatko-osa teokselle Babylon. Ensi-ilta Kanneltalossa 18.11.2021.

Tuotantoa ovat tukeneet:
Taiteen edistämiskeskus, Suomen Kulttuurirahasto, Niilo Helanderin säätiö, Oskar Öflund Stiftelse

Lippujen hinnat

Peruslippu

28€

Eläkeläinen / Työtön

28€

Opiskelija / Lapsi

28€

Lipun hinnat sis. alv. 10 %
Katso tarkemmat hinnat, tutustu pohjakarttaan ja varaa väliaikatarjoilut sekä muuta tärkeää tietoa Liput ja palvelut -osiosta!

Lisätietoa näytelmästä

Arvosteluja

”Red Nose Companyn ihanat klovnit ovat taas vauhdissa!” Selina Keränen, Apu-lehti

”Klovni ryhtyy vallankumoukseen, mutta oman tilan ottaminen on hankalaa: Red Nose Companyn esityksen parasta antia ovat humoristiset fyysiset kohtaukset.”
HS, Laura Kytölä


Katsojien kommentteja:


"Hulvaton mutta koskettava esitys tärkeästä aiheesta. Ré onnistuu hienosti pukemaan sanoiksi tunteen joka varmasti myllää monen ihmisen sisällä. Meillä kaikilla on oikeus tulla nähdyksi ja kuulluksi. Herttainen Babylon teki parhaansa esityksen avustajana ja järjestäjänä.”


”Voimaannuttava ja eläväinen näytös, täynnä naurua joka hetkessä muuttui hyvinkin totiseksi. Vaikka sivurooleista jaetaan Oscar-palkintoja, on jokainen meistä kuitenkin oman elämänsä päähahmo. Elä se niin!”

Siinä maailmassa haluaisi vain pysyä, eikä haluaisi esityksen loppuvan ollenkaan.”


”Rén illan musiikkivalinnat olivat oivallisia. Päässäni on soinut nyt kaksi päivää ranskankielinen biisi, enkä edes osaa ranskaa! Kiitos siitä.”
Kulttuuria_lapsille Margit En tiedä miksi rakastan klovneja. Heti kun näen punaisen nenän, alkaa vatsassa kihelmöidä, hymyilyttää ja mielessä hyristä."

"Samalla tavalla kuin monet klovnit ääntelevät "hrrrrgrgr". Olen nyt pohtinut tätä itseasiassa ensimmäisestä näkemästäni Red Nose Companyn esityksestä asti (se oli muuten Keisarin uudet vaatteet ja mainio sekin), enkä ole löytänyt vastausta. Klovnit vaan kehrää samalla taajuudella kuin minä."

Kirjoita arvio näytelmästä