SYDÄN, HUUDA!

Ruska Ensemble & Juri Vella & Kokkolan kaupunginteatteri

Kantaesitys! Ensi-ilta päänäyttämöllä 9.9.2020.

Länsi-Siperian runsasjokisilla metsäseuduilla elänyt metsänenetsi Juri Vella (1948-2013) on yksi valovoimaisimmista Venäjän vähemmistökansojen kirjailijoista. Vellan tekstit käsittelevät pohjoisten alkuperäiskansojen historiaa ja nykyistä arkea tarkkasilmäisesti ja lämpimällä huumorilla. Perinteisen elämäntavan lisäksi teksteissä tuodaan esiin, millaisia seurauksia laajenevalla öljy- ja kaasuteollisuudella on ollut alkuperäiskansojen arjessa.

Ruska Ensemblen taiteilijat luovat teoksen, jossa Juri Vellan kaunista runoutta tulkitaan haitarin, viulun, laulun ja säkenöivän puheen voimalla. Sydän, huuda! on kunnianosoitus sukukansan suurelle runoilijalle ja aktivistille. Teos on tervehdys tuonilmaisiin, mutta myös puheenvuoro arktisten alkuperäiskansojen puolesta.

Tekstit:

Juri Vella

Ohjaus ja tekstivalinnat:

Jarkko Lahti

Musiikki:

Tuomas Rounakari ja Antti Paalanen

Näyttämöllä:

Jarkko Lahti, Tuomas Rounakari ja Antti Paalanen

Käännökset pohjoissaameksi:

Niillas Holmberg

Käännökset suomeksi:

Karina Lukin

Valotekniikka:

Veli-Matti Ersta

Äänitekniikka:

Marko Ahokangas

Valokuvat:

Ulla Nikula

Tuotanto:

Hinriikka Lindqvist, Ruska Ensemble ja Kokkolan kaupunginteatteri

Sydän, huuda! on osana virallista Kokkola 400 -ohjelmistoa.

Lippujen hinnat

Peruslippu

24€

Eläkeläinen / Työtön

22€

Opiskelija / Lapsi

16€

Lipun hinnat sis. alv. 10 %
Katso tarkemmat hinnat, tutustu pohjakarttaan ja varaa väliaikatarjoilut sekä muuta tärkeää tietoa Liput ja palvelut -osiosta!

Lisätietoa näytelmästä

RUSKA ENSEMBLE

Ruska Ensemble on kokkolalainen vapaan kentän teatteri, joka keskittyy työssään ekologiseen teatteriin ja alkuperäiskansojen kanssa toteutettavaan kansainväliseen yhteistyöhön. Teatterin taiteelliset johtajat ovat Jarkko Lahti ja Ari-Pekka Lahti. Ruska Ensemblen aiemmat yhteistuotannot Kokkolan Kaupunginteatterin kanssa ovat olleet Viimeinen aamutähti (2011) ja Miehemme hiidellä (2016).

LAHJAKSI LUONTO

Teatteriryhmä Ruska Ensemble lahjoittaa 400 puuntainta Kokkolan kaupungille juhlavuoden kunniaksi ja vastalahjana saamastaan tuesta juhlavuoden produktiolle Sydän, Huuda!. Taimilahjoituksella perustetaan noin hehtaarin kokoinen puistometsä Kälviän kirkonkylän läheisyyteen, Kleemolantien ja Kälviänjoen väliselle maa-alueelle.

Noin 2000 neliömetrin kokoisen sekametsän puulajeja ovat mm. tervaleppä, rauduskoivu ja kuusi. Istutus aloitetaan perjantaina 4.9. 2020 klo 9.30 ja toteutetaan yhteistyössä Marttilan ja Lucina Hagmanin koulun oppilaiden, teatteriryhmä Ruska Ensemblen ja Kokkolan kaupungin metsureiden ja puutarhureiden kesken.

Puistometsän istuttaminen on samalla kertaa lahja, hiilikompensaatio ja osallistava ympäristötaideteos, joka käy vuoropuhelua 9. syyskuuta 2020 kantaesitettävän SYDÄN, HUUDA! - runoteoksen kanssa.

- Kompensoidaksemme ryhmämme vuoden aikana matkustamisella synnyttämän hiilijalanjäljen, laskimme että meidän pitäisi istuttaa yli 300 puuta. Hyvityksen halusimme lahjoittaa juhlivalle kotiseudulle ja sen lapsille, sanoo Ruska Ensemblen taiteellinen johtaja Jarkko Lahti.

Teatteriryhmä haastaa paikalliset yritykset, yhteisöt, kulttuuritoimijat, mediatalot ja urheiluseurat kompensoimaan hiilijalanjälkeään istuttamalla puita kotiseudulle.

400 puun istutustapahtuma perjantaina 4. syyskuuta 2020 klo 9.30 – 10.30 osoitteessa Kleemolantie 11-13.

Esitystä ovat tukeneet:

Klikkaa tästä! Pääset Atrain & Nord kustannusliikkeen sivuille tutustumaan Juri Vellan kirjaan RAKKAUDEN MAA.

KORONAN TUOMIA RAJOITUKSIA

Teatterimme päänäyttämön kaikissa SYYSKUUN esityksissä -myös vierailuissa- on myynnissä 60 paikkaa/esitys.

Huomioithan, että valitettavasti paikkanumerointi ei ole käytössä. Tämä koskee myös aikaisemmin ostettuja lippuja. Istumapaikalle tullaan ohjaamaan henkilökohtaisesti. Katsomon ovet avataan 30 minuuttia ennen esityksen alkamista, jotta voidaan välttää ruuhkautuminen.

Syyskuun esityksissä pyörätuolipaikkoja on 2/esitys.

Seuraamme aktiivisesti kansallisia ja alueellisia Korona-ohjeistuksia. Teatterissa käyntiä koskevat tarkemmat ohjeistukset julkaistaan pian. Ethän tule oireisena teatteriin!

Kirjoita arvio näytelmästä