Valehtelijan peruukki

ESITYS PERUTTU!

Vierailu 2.4.2020 klo 19

ON PERUTTU!

Kymmenen vuotta sitten KOM-teatterissa sai ensi-iltansa suursuosittu Odotus-näytelmä, elämänkerrallinen teos Pirkko Saisiosta ja Marja Packalénista. Odotuksen tekijöiden uusi dokumentaarinen teos, Valehtelijan peruukki, on esitys muistamisesta ja minuksi tulemisesta.

Saisio ja Packalén näyttelevät oman elämänsä tilanteita, ihmissuhteiden käännekohtia, ammatillisia kömmähdyksiä, itsehäpäisyn hetkiä, hurmioitumisen tiloja ja elämän pyhyyden kokemuksia.

Valehtelijan peruukin ohjaaja Heini Junkkaala kertoo: ”Näytelmä on pikakelaus Marjan ja Saikin elämän vuosikymmenistä, he ovat teoksessa lapsia, nuoria, aikuisia ja vanhoja. Siksi se tarjoaa tunnistuspinnan kaiken ikäisille katsojille. Itse koen, että on vapauttavaa päästä todistamaan, miten kyky lempeään itseironiaan lisääntyy iän myötä. Näytelmän Marja ja Saikki eivät ole huolissaan siitä, mitä muut ihmiset heistä ajattelevat. On armollista saada katsoa ihmisiä, joilla ei ole enää kasvojen menettämisen kauhua eikä ammatillisen epäonnistumisen pelkoa.”

Näyttämöllä:

Marja Packalén ja Pirkko Saisio

Teksti:

Heini Junkkaala, Marja Packalén ja Pirkko Saisio

Ohjaus:

Heini Junkkaala

Lavastus- ja pukusuunnittelu:

K. Rasila

Valosuunnittelu:

Tomi Suovankoski

Äänisuunnittelu:

Antti Puumalainen

Tuotanto:

KOM-teatteri

Kantaesitys 12.9.2019 KOM-teatterissa.

Kesto: 2 t 20 min (sis. väliajan)

Lippujen hinnat

Peruslippu

34€

Lipun hinnat sis. alv. 10 %
Katso tarkemmat hinnat, tutustu pohjakarttaan ja varaa väliaikatarjoilut sekä muuta tärkeää tietoa Liput ja palvelut -osiosta!

Lisätietoa näytelmästä

Tätä kannatti odottaa kymmenen vuotta – Saision ja Packalénin Valehtelijan peruukki on järisyttävän koskettavaa tunnehistoriaa ja saa viisi tähteä.

Helsingin Sanomat 13.9.2019

Kirjoita arvio näytelmästä