Tettiläinen tutuksi

Porvoosta Kokkolaan TET-harjoitteluun

Kokkolan kaupunginteatterilla on kahden viikon ajan ollut 15-vuotias Viljami Lahti TET-harjoittelussa. Viljami tuli Porvoosta asti Kokkolaan harjoitteluun. Lue Viljamin haastattelusta, mikä oli harjoittelussa mielenkiintoisinta ja mitä kaikkea työhön kuului.

Mikä sai sinut hakeutumaan juuri Kokkolan kaupunginteatteriin TET-harjoitteluun?

Oma kiinnostus teatterialaan ja ehkä siinä oli isälläkin, Jarkko Lahdelle oma osuutensa. Täällä Kokkolassa on sukua ja Kokkola on vanha kotikaupunkini, muutin täältä 7-vuotiaana Porvooseen. Kokkola oli siis luonteva vaihtoehto. Eikä Porvoossa ole teatteria.

Mitä kaikkea olet tehnyt kahden viikon aikana?

Tavaroiden roudaamista, valojen ajamista harjoituksissa ja läpimenoissa Veli-Matti Erstan opastuksella sekä valolaitteiden asentamisessa Vellun apupoikana.

Mikä on ollut mieluisin homma harjoittelussa?

Varmaankin valojen ajaminen harjoituksissa ja esityksissä.

Elokuvamaailma onkin Viljamille jo ennestään tuttua, sillä hän on näytellyt Supermarsu-elokuvassa, Onneli ja Anneli ja salaperäinen muukalainen -elokuvassa sekä Huone 301 -trillerisarjassa.

Yllättikö jokin asia teatterissa?

Ei mitään isoja asioita tullut yllätyksenä. Teatteri on tuttu paikka, koska olen pienestä asti ollut vanhempieni mukana teatterissa. Esitysten toteutustapa on aika lailla erilainen, kuin mitä kameran edessä tehty elokuva. Ja teatterissa selvästi näytellään suurieleisemmin kuin kameran edessä.

Kumpi sinusta tuntuu kiinnostavammalta; elokuva- vai teatterimaailma?

Tällä hetkellä kameran edessä on tutumpaa, koska ei ole omakohtaista kokemusta näyttelemisestä teatterissa. Mutta ei voi sanoa vielä, miltä tulevaisuudessa tuntuu.

Ennätitkö nähdä yhtään teatteriesitystä?

Näin siinä samalla, kun olin ajamassa esityksen valoja.

Vastasiko harjoittelujakso odotuksiasi?

Juu, oli aika lailla sellaista, mitä odotinkin.

Onko sinulla teatterialaan liittyviä suunnitelmia tai haaveita tulevaisuudessa?

Tulevaisuus on vielä auki, mutta sanotaan, että 99 % todennäköisyydellä tulevaisuudessa on musiikkia ja näyttelemistä. Ei niistä eroon pääse, vaikka haluaisikin.

Kumpi kiinnostaa enemmän, musiikin tekeminen vai näytteleminen?

Musiikki on ehkä enemmän läsnä arjessa just nyt ja auttaa käymään läpi erilaisia asioita. Toisaalta taas näytteleminen on todella mielekästä tekemistä hyvällä kuvausporukalla ja vanhojen alan tuttujen kanssa, siellä myös tutustuu uusiin ihmisiin.

Lopuksi täytyy vielä kysyä, mikä tänä sumuisena lokakuun lopun torstaipäivänä kello kymmenen on Viljami Lahden elämässä tärkeintä?

Musiikki.

Viljamin terveiset:

Jos haluat rennon TET-paikan täynnä tekemistä, niin kannattaa hakeutua teatterille! Ja kiitos Erstan Vellulle opastuksesta.

Iso kiitos myös Viljamille haastattelusta ja harjoittelujaksosta teatterissa. Kaikkea hyvää tuleviin vuosiin!

Viljamia haastatteli Irja Hemmilä.

Jos sinua kiinnostaa tulla TET-harjoitteluun Kokkolan kaupunginteatteriin, ota yhteyttä yleisötyöntekijäämme Esko Tynkkyseen: Salli JavaScriptin suoritus selaimesi asetuksista nähdäksesi sähköpostiosoitteet