Kokkolan kaupunginteatterin tiedotteet

Tiedote 20.10.2017

MARRASKUU TARJOAA USEITA VIERAILUESITYKSIÄ

Vierailuesitystensarjan aloittaa SVENSKA VECKAN-tapahtumaviikko kahdella ruotsinkielisellä esityksellä: Teater Taimine esittää Katariinan kamarissa tiistaina 7.11. klo 10 ja 12 perheen pienimmille - noin 2-6 vuotiaille - suunnatun näytelmän PUSSAS PÅ RIKTIGT. Esityksen kesto on 30 min.

Seuraavana päivänä keskiviikkona 8.11. vierailee päänäyttämöllä klo 10 ja 12 Åbo Svenska Teater näytelmällään PAR AVION. Tämä esitys on suunnattu 6-12-vuotialle ja sen kesto on noin 45 min.

Molempiin ruotsinkielisiin esityksiin on yleisöllä vapaa pääsy. Varaukset ennakkoon ottaa poikkeuksellisesti vastaan vain pääkirjaston Luckan-lipunmyyntipiste puh. 050 347 0527.

Viikko jatkuu suomenkielisillä vierailuilla. Kiitosta ja kunniaa saavuttanut RED NOSE COMPANYN riemukas esitys PUNAINEN VIIVA vierailee päänäyttämöllä torstaina 9.11. klo 19. Huippusuositun Juoksuhaudantie-esityksen tekijät ovat tarttuneet Ilmari Kiannon kansallisklassikkoon. Klovnit Mike (Tuukka Vasama) ja Zin (Timo Ruuskanen) kuljettavat katsojat kainuulaiseen korpimaisemaan aseinaan sähkökitara ja haitari. Punainen viiva on esitys äänestämisestä, tasa-arvosta ja politiikan mahdottomuudesta – pilke silmäkulmassa. Suomalainen tragedia ei ole ollut koskaan näin hauskaa! Esitystä suositellaan yli 14-v:lle sen kesto on noin 2 tuntia (sis. väliajan).

RED NOSE COMPANYn toisessa esityksessä taitava kaksikko Timo Ruuskanen ja Tuukka Vasama tekevät hyppäyksen lastenteatterin pariin. KEISARIN UUDET VAATTEET nähdään pe 10.11. klo 10 teatterin päänäyttämöllä. Esitys on näyttelijöiden juhlaa! H.C.Andersenin klassikkosatuun punotaan menevää musiikkia Aviciista Abbaan. Lapsille tarina tarjoaa analogioita koulumaailmasta, vanhemmille katsojille Keisarin uudet vaatteet on poliittisempi satiiri -- mutta yksi asia on universaali ja varma: alastoman keisarin takapuoli naurattaa meitä kaikkia. Esitystä suositellaan yli 6-vuotialle ja sen kesto on 1 tunti.

Vierailupotpurin päättää Kaija Kärkisen ja Antti Korhosen konserttivierailu KAIHO keskiviikkona 15.11. klo 19 teatterin päänäyttämöllä. Ohjelmassa on tunnettuja suomalaisia iskelmiä ja laulelmia uusina, taidokkaina ja tunnelmallisina sovituksina. Vaikutteita on otettu niin flamencosta, argentiinalaisesta tangosta kuin irlantilaisesta kansanmusiikista. Kappaleita kuullaan mm. Hectorilta, Juicelta, Toivo Kärjeltä ja Tapio Rautavaaralta. Kauniit melodiat ja elämänmakuiset sanoitukset kertovat rakkaudesta, jäähyväisistä, kaipuusta, ilosta, kaihosta ja elämän tragikomediasta.

Kaija Kärkisen sielukas ääni yhdessä Antti Korhosen kitaroinnin kanssa kuljettavat tunnetut sävelmät yllättäviin paikkoihin Andalucian illoista Buenos Airesin kujille. Tapio Rautavaaran Kulkuriveljeni Jan soi Piazzollan tangon tapaan ja Toivo Kärjen Jos vielä oot vapaa saa matkaansa espanjalaisen Solea-poljennon.

Kaihossa perinteinen iltama kulkee käsikädessä herkän kamarikonsertin kanssa Suomi 100-vuotta juhlavuoden hengessä.

Tiedote 27.9.2017

KOKKOLAN KAUPUNGINTEATTERIN KEVÄÄSSÄ ON JÄNNITYSTÄ JA TAIKUUTTA

Kokkolan kaupunginteatteri lähtee kevääseen 2018 kurkistamalla ulos maailmaan. Suomi 100 -juhlavuosi mentiin kokonaan kotimaisilla ensi-illoilla, mutta keväällä on taas aika näytelmille, joiden alkuperä löytyy kotimaamme ulkopuolelta.

Päänäyttämön ensimmäisenä ensi-iltana nähdään ranskalaisen kirjailijakaksikon Pierre Boileau – Thomas Narcejac jännitysromaaniin perustuva VERTIGO, jonka Tommi Kainulainen on dramatisoinut näytelmäksi. Suurelle yleisölle tarina on aiemmin tullut tutuksi Alfred Hitchcockin elokuvana. Vertigo – punainen kyynel sijoittuu toisen maailmansodan aikaiseen Pariisiin. Tarinassa korkeapaikankammosta kärsivä päähenkilö Flavières rakastuu varjostamaansa naiseen. Kyseessä on sekä jännitysnäytelmä että traaginen rakkaustarina, joka kerrotaan takaumien avulla. Vertigon ohjaa vierailijana Aleksander Anria ja sen ensi-ilta on 3. helmikuuta päänäyttämöllä.

Katariinan kamarissa saa ensi-iltansa jo 18. tammikuuta irlantilainen komedia PIKAVOITTO. Marie Jonesin kirjoittama näytelmässä kodinhoitajat Loretta ja Francis hoitavat vanhempaa miestä, Davyä tämän kotona. Naiset ovat matalapalkkaisia ja haaveilevat reissusta Barcelonaan sekä helpommasta arjesta, ainakin lapsilleen. Kun Davy ei vastaa kylpyhuoneesta, naiset huomaavat mahdollisuuden järjestellä itselleen lisätienestiä ja toteuttaa haaveitaan. Lopulta kuitenkin omatunto soimaa ja vaarassa ovat maine sekä työpaikka. Komediaa syntyy päähenkilöiden keksiessä peitetarinoita, jotka kertyvät yhä monimutkaisemmaksi vyyhdiksi. Komedia tarkastelee aihepiiriään lämmöllä huumorin kautta.

Kevään kolmantena ensi-iltana nähdään tunnettuun itämaiseen satuun perustava koko perheen näytelmä ALADDIN JA IHMEELLINEN LAMPPU, jonka uuden version on kirjoittanut Christian Lindroos. Näytelmässä on luvassa vauhtia, huumoria ja taikoja, jotka viehättävät yhtä lailla pientä katsojaa kuin vähän isompaakin. Näytelmän ohjaa Seppo Välinen ja taikuudet esitykseen suunnittelee taikuri Joni Pakanen. Ensi-ilta on päänäyttämöllä lauantaina 21. huhtikuuta.

Huhtikuun 27. päivä ohjelmistoon palaa PALA PALALTA POIS. Näytelmä kertoo muistisairaudesta, tautiin sairastuneista, heidän omaisista ja hoitajistaan. Muistisairauksia potee Suomessa parisataatuhatta ihmistä ja läheiset mukaan laskettuna tauti koskettaa ainakin miljoonaa suomalaista. Heini Tolan dramatisoima näytelmä perustuu Anneli Kannon teokseen Pala palalta pois -kertomuksia Alzheimerin taudista.

Kevätkaudella jatkavat kaikki syksyn ensi-illat. Teatteriravintola Lumossa jatkuvat suositut Improillat ja lisäksi on luvassa muutamia vierailuja.