Kokkolan kaupunginteatterin tiedotteet

Palvelukseen halutaan. Julkistettu 9.2.2018.

PUVUSTONHOITAJA

Kokkolan kaupunginteatteri hakee PUVUSTONHOITAJAA toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen.

Kokkolan Kaupunginteatterin tehtävänä on ylläpitää ja edistää teatteritoimintaa Kokkolan alueella ja maakunnassa. Teatterin toiminta-alueella on noin 100 000 asukasta ja se sijaitsee kaksikielisessä maakuntakeskuksessa Kokkolassa. Kokkolan Kaupunginteatterin tavoitteena on tulla tunnetuksi ammattitaitoisena ja aluettaan monipuolisesti palvelevana taiteellisena teatterina, jonka ohjelmisto on valtakunnallisesti kiinnostavaa. Teatteri pyrkii tarjoamaan monipuolisia taiteellisia kokemuksia ja siten lisäämään osallisuutta ja alueensa hyvinvointia.

Puvustonhoitaja vastaa teatterin puvuston toiminnasta ja toimii työhuoneen esimiehenä. Hän vastaa työhuoneelle tehtävistä hankinnoista ja työhuoneen budjetista.

Valittavalta edellytetään kokemusta teatterialalta vastaavista tehtävistä ja alan soveltuvaa koulutusta. Henkilöltä edellytetään kaavoitus- ja ompelutaitoa sekä ymmärrystä teatteripukineen valmistamisesta. Esimieskokemus katsotaan eduksi. Työnkuva on monipuolinen ja sisältää kiinnostuksen mukaan myös suunnittelutyötä.

Työ alkaa 1.8.2018, perehdytysjakso nykyisen puvustonhoitajan johdolla mielellään jo toukokuussa.

Palkkaus on Teatterialan työehtosopimuksen mukainen.

Hakemus tulee lähettää osoitteeseen Salli JavaScriptin suoritus selaimesi asetuksista nähdäksesi sähköpostiosoitteet 28.2.2018 mennessä.

Lisätietoja tehtävästä antaa talous- ja hallintojohtaja Mia Gustafsson, ma-pe klo 14-16 puh. 050 597 7314.

* * *

Tiedote 15.1.2018

KOKKOLAN TALVITANSSIT 7.-11.2.2018

Tanssitaide monipuolisesti esillä Talvitansseilla

Tänä vuonna 24. kertaa järjestettävä festivaalimme tarjoaa raikkaan ja moniulotteisen katsauksen tanssitaiteeseen. Festivaalin päänäyttämönä toimii tuttuun tapaan Kokkolan kaupunginteatteri.

Tuleva ohjelmisto mahdollistaa taiteentekijöiden, yleisön ja eri taidemuotojen välisiä kohtaamisia sekä tarjoaa tilaisuuden nykytanssin kokemiseen ja näkemiseen monesta eri näkökulmasta. "Tänä vuonna Talvitansseilla voit tutustua taidetanssiin niin katsojana kuin osallistujanakin vaikkapa rennosti pullakaffitellen tai työpajassa tanssiteoksen syntyyn tutustuen." festivaalin taiteelliset johtajat Mia Malviniemi ja Anne Peippo kertovat.

Vaikuttavia teoksia kaupunginteatterilla

Festivaalin ohjelmisto kaupunginteatterilla tarjoaa yleisölleen tuoreita ja puhuttelevia teoksia sekä eritaustaisia taiteentekijöitä. Monet esitykset ovat juuri saaneet ensi-iltansa ennen festivaalia.

Perjantaina 9.2. kahden teoksen yhteisillan aloittaa Maria Nurmelan intensiivinen teos Lähempänä villiä sydäntä. Katja Koukkula ja Jussi Väänänen esiintyvät illassa teoksellaan Onnelliset.

Janina Rajakankaan Teini tuo launtai-iltana 10.2. näyttämölle herkkyyden ja hämmennyksen. Teini-teoksen työprosessia avataan myös yhdessä Kokkolan suomalaisen lukion kanssa toteuttavassa työpajassa.

Guillermo Sarduyn ja Minttu Pietilän Kiteytyvä on kahden nuoren koreografin tutkimusmatka fyysisyyteen.

Perjantain ja lauantain esitysten jälkeen keskustelemme teatterin lämpiössä illan esityksistä Tapaa taiteilija -tilaisuuksissa.

Sunnuntain perinteisessä koko perheen esityksessä Glims & Glomsin JAM - Herra Hillon hämmennys hurmaavat tanssinumerot ja hykerryttävät tapahtumat pökerryttävät sekä herra Hillon että esityksen kaikenikäiset katsojat.

Pintaa syvemmältä

Festivaali tarjoaa myös mahdollisuuden tutustua syvemmin ohjelmiston teoksiin kirjallisuuspiirissä, työpajoissa ja keskustelutilaisuuksissa.

Talvitanssien jokavuotinen yhteistyö Keski-Pohjanmaan opiston tanssitaiteen linjan kanssa jatkuu Pullakahviresidenssin muodossa. Tanssitaiteilija Jukka Ristolaisen luoma Pullakahvi-konsepti on esitystila, jossa esiintyjät ja taiteentekijät leppoisasti pullakahvitellen räjäyttävät tekijöiden ja yleisön rajapinnan taivaan tuuliin.

Soveltavan taiteen ulottuvuus toteutuu festivaalilla Sweet is the sound of my newborn wings –kokonaisuuden myötä. Kokonaisuus sisältää työpajan, tanssiesityksen ja keskustelutilaisuuden. Sweet is the sound of my newborn wings -projektin työryhmä on ollut kehittämässä uudenlaista menetelmää päihde- ja mielenterveystyöhön. Projektissa toteutetaan tanssitaiteen soveltavaa käyttöä sekä moniammatillista päihdekuntoutusta tanssin keinoin.

Teoksen koreografi-ohjaajina toimivat Seinäjoen päihdeklinikan sosiaaliohjaaja, tanssi-liiketerapeutti Kaisa Kanto ja tanssitaiteilija Hanna Korhonen.Kokonaisuuden yhteistyökumppaneita ovat Keski-Pohjanmaan Kansanopisto, Ventuskartano ry, Ensi- ja turvakoti Kokkola ry, Sormus-hanke/Kokkotyö-säätiö ja Pohjanmaan tanssin aluekeskus.

Lähempänä villiä sydäntä –teoksen tanssija/koreografi Maria Nurmela vierailee Kokkolan seudun kirjallisuuspiirissä to 8.2. Kirjallisuuspiiri toteutetaan yhteistyössä piirin vetäjän Laila-Lampinen-Hietikon sekä Kokkolan seudun opiston kanssa. Piirissä tutustutaan brasialaisen Clarice Lispectorin kirjaan Lähellä villiä sydäntä. Festivaalilla perjantaina nähtävä Nurmelan nykytanssiteos on inspiroitunut tästä kirjasta.

Viime vuonna aloitettu Open Stage –tapahtuma saa jatkoa tämän vuoden festivaalilla. Tapahtuma kutsuu kaikenikäiset tanssinharrastajat esiintymään festivaalille lauantaina 10.2. Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä Keski-Pohjanmaan konservatorion kanssa.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Anne Peippo

tuottaja / taiteellinen johtaja

Kokkolan Talvitanssit - Vinterdans i Karleby

Salli JavaScriptin suoritus selaimesi asetuksista nähdäksesi sähköpostiosoitteet

+358 40 8337312

www.kokkolantalvitanssit.fi

* * *

Tiedote 10.1.2018

VERTIGOA KAHDELLA NÄYTTÄMÖLLÄ - TEATTERISSA JA ELOKUVISSA!

Kokkolan kaupunginteatteri ja elokuvateatteri BIOREX antaa nyt katsojilleen mahdollisuuden sukeltaa syvälle psykologisen trillerin maailmaan. Kaupunginteatterissa Vertigon esityskausi käynnistyy 2.2. jatkuen aina 12.5. asti. Näytelmän ohjaa Aleksander Anria (vier.).

Elokuvateatteri Biorex puolestaan esittää Alfred Hitchcockin ohjaaman elokuvan kahtena sunnuntaina 4.2. klo 18 ja 18.2. klo 14.

Alennusta lipulla

Teatterilipulla saa alennusta KOLME EUROA elokuvalipusta (norm. 13,-) ja puolestaan elokuvalipulla saa alennusta VIISI EUROA teatterilipusta (norm. 26,-/22,-/16,-). Myynti molempien lippukassalta lippua vastaan.

Avoimet harjoitukset

Vertigo-näytelmän avoimet harjoitukset on teatterin päänäyttämöllä MA 15.1.2018 KLO 18-19.30. Työryhmän lisäksi mukana harjoituksissa on myös elokuva-kriitikko Hannu Björkbacka kertomassa filmiversiosta, joka on kriitikkoäänestyksissä valittu maailman parhaaksi elokuvaksi.

Lyhyesti tarinasta

Vertigo (D'entre les Morts) kertoo entisestä etsivästä Flavièresista, joka palkataan sirpaleisen uransa päätyttyä varjostamaan vanhan tuttavansa oudosti käyttäytyvää vaimoa. Kun varjostaja ennen pitkää huomaakin rakastuneensa varjostettavaan, muuttuu velvollisuudesta vastaanotettu tehtävä miestä piinaavaksi arvoitukseksi.

Mikä on totta, mikä silkkaa savuverhoa? Kuka on vain puoliksi tässä maailmassa elävä, kaunis Madeleine? Ja voivatko menneisyyden haamut palata vainoamaan, jopa rakastamaan eläviä?

Vertigo tunnetaan parhaiten Alfred Hitchcockin ohjaamana, San Franciscoon sijoittuvana elokuvana. Tommi Kainulaisen uuden dramatisoinnin tapahtumat sijoittuvat kuitenkin, Boileaun ja Narcejacin alkuperäisromaanin mukaisesti, toisen maailmansodan aikaiseen Ranskaan.

Vertigo on tarkka ja tyylikäs psykologinen trilleri ihmismielen syövereistä. Se sukeltaa film noir -hengessä syvyyssuuntaan ja tutkii rakkauden ikuista mysteeriä myös kevyen huumorin kautta.

”Uskotteko, että on mahdollista elää useammin kuin kerran… Tarkoitan… että onko mahdollista kuolla ja sitten… elää jälleen jonain toisena?”

* * *

Tiedote 2.1.2018

KOKKOLAN KAUPUNGINTEATTERIN KATSOJAMÄÄRISSÄ KASVUA

Vuosi 2017 oli Kokkolan kaupunginteatterissa katsojalukujen perusteella varsin onnistunut, sillä teatterissa kävi 19000 katsojaa. Katsojamäärä nousi kahdella tuhannella edellisestä vuodesta. Vuonna 2017 teatteri järjesti yhteensä 204 näytöstä 14 omasta tuotannostaan ja 12 vierailuesityksestä. Näytöskohtainen keskikatsojamäärä jatkoi samalla kasvuaan 81 katsojasta 93 katsojaan.

Vuoden ylivoimainen suosikki oli Koirien Kalevala 4500 katsojalla. Syyskauden katsotuin esitys oli Lymyilevä Kokkola -revyy, joka ehti kerätä marras-joulukuussa 2400 katsojaa. Katariinan Kamarin katsotuin esitys oli Kujakatti Antero ja Teatterin kummitus 1200 katsojallaan. Omien tuotantojen lisäksi teatterissa nähtiin myös useita suosittuja vierailuesityksiä.

Kevään ja syksyn ja aikana taiteellista toimintaa tukivat myös näytelmien avoimet harjoitukset ja työryhmä- ja kirjailijatapaamiset. Vuoden aikana on ollut lisäksi teatteri- ja naperokerhojen toimintaa sekä syyskaudella musiikkiteatteriryhmä yhteistyössä Rokkikoulun kanssa. Muut tilaisuudet, kuten Varjolinnan juhlat, teatterikuraattorin vetämät erilaiset työpajat ja muu yleisötyö keräsivät vuoden aikana n. 4700 osallistujaa.

Kokkolan kaupunginteatterin päänäyttämön kevät 2018 käynnistyy psykologisella jännitysnäytelmällä VERTIGO, joka on yleisölle tuttu Alfred Hitchcockin elokuvana. Huhtikuussa päänäyttämön valtaa koko perheen näytelmä ALADDIN JA IHMEELLINEN LAMPPU. Katariinan Kamarin ensi-iltana nähdään irlantilaiskomedia PIKAVOITTO. Keväällä Katariinan Kamariin palaa muistisairauden vaikutuksista kertova PALA PALALTA POIS.

Syyskaudelta ohjelmistossa jatkavat Lymyilevä Kokkola -revyy, Linnan juhlat, Kujakatti Antero ja Teatterin kummitus sekä Elämäni luuserina. Vierailuesityksenä nähdään maaliskuussa Marian sydän, joka on fiktiivinen kuvaus aikakaudellansa kohua herättäneestä näytelmäkirjailija Maria Jotunista. Lisäksi Kokkolan Talvitanssien ohjelmistoa nähdään totuttuun tapaan Kaupunginteatterissa helmikuussa.

* * *

Tiedote 20.10.2017

MARRASKUU TARJOAA USEITA VIERAILUESITYKSIÄ

Vierailuesitystensarjan aloittaa SVENSKA VECKAN-tapahtumaviikko kahdella ruotsinkielisellä esityksellä: Teater Taimine esittää Katariinan kamarissa tiistaina 7.11. klo 10 ja 12 perheen pienimmille - noin 2-6 vuotiaille - suunnatun näytelmän PUSSAS PÅ RIKTIGT. Esityksen kesto on 30 min.

Seuraavana päivänä keskiviikkona 8.11. vierailee päänäyttämöllä klo 10 ja 12 Åbo Svenska Teater näytelmällään PAR AVION. Tämä esitys on suunnattu 6-12-vuotialle ja sen kesto on noin 45 min.

Molempiin ruotsinkielisiin esityksiin on yleisöllä vapaa pääsy. Varaukset ennakkoon ottaa poikkeuksellisesti vastaan vain pääkirjaston Luckan-lipunmyyntipiste puh. 050 347 0527.

Viikko jatkuu suomenkielisillä vierailuilla. Kiitosta ja kunniaa saavuttanut RED NOSE COMPANYN riemukas esitys PUNAINEN VIIVA vierailee päänäyttämöllä torstaina 9.11. klo 19. Huippusuositun Juoksuhaudantie-esityksen tekijät ovat tarttuneet Ilmari Kiannon kansallisklassikkoon. Klovnit Mike (Tuukka Vasama) ja Zin (Timo Ruuskanen) kuljettavat katsojat kainuulaiseen korpimaisemaan aseinaan sähkökitara ja haitari. Punainen viiva on esitys äänestämisestä, tasa-arvosta ja politiikan mahdottomuudesta – pilke silmäkulmassa. Suomalainen tragedia ei ole ollut koskaan näin hauskaa! Esitystä suositellaan yli 14-v:lle sen kesto on noin 2 tuntia (sis. väliajan).

RED NOSE COMPANYn toisessa esityksessä taitava kaksikko Timo Ruuskanen ja Tuukka Vasama tekevät hyppäyksen lastenteatterin pariin. KEISARIN UUDET VAATTEET nähdään pe 10.11. klo 10 teatterin päänäyttämöllä. Esitys on näyttelijöiden juhlaa! H.C.Andersenin klassikkosatuun punotaan menevää musiikkia Aviciista Abbaan. Lapsille tarina tarjoaa analogioita koulumaailmasta, vanhemmille katsojille Keisarin uudet vaatteet on poliittisempi satiiri -- mutta yksi asia on universaali ja varma: alastoman keisarin takapuoli naurattaa meitä kaikkia. Esitystä suositellaan yli 6-vuotialle ja sen kesto on 1 tunti.

Vierailupotpurin päättää Kaija Kärkisen ja Antti Korhosen konserttivierailu KAIHO keskiviikkona 15.11. klo 19 teatterin päänäyttämöllä. Ohjelmassa on tunnettuja suomalaisia iskelmiä ja laulelmia uusina, taidokkaina ja tunnelmallisina sovituksina. Vaikutteita on otettu niin flamencosta, argentiinalaisesta tangosta kuin irlantilaisesta kansanmusiikista. Kappaleita kuullaan mm. Hectorilta, Juicelta, Toivo Kärjeltä ja Tapio Rautavaaralta. Kauniit melodiat ja elämänmakuiset sanoitukset kertovat rakkaudesta, jäähyväisistä, kaipuusta, ilosta, kaihosta ja elämän tragikomediasta.

Kaija Kärkisen sielukas ääni yhdessä Antti Korhosen kitaroinnin kanssa kuljettavat tunnetut sävelmät yllättäviin paikkoihin Andalucian illoista Buenos Airesin kujille. Tapio Rautavaaran Kulkuriveljeni Jan soi Piazzollan tangon tapaan ja Toivo Kärjen Jos vielä oot vapaa saa matkaansa espanjalaisen Solea-poljennon.

Kaihossa perinteinen iltama kulkee käsikädessä herkän kamarikonsertin kanssa Suomi 100-vuotta juhlavuoden hengessä.

* * *

Tiedote 27.9.2017

KOKKOLAN KAUPUNGINTEATTERIN KEVÄÄSSÄ ON JÄNNITYSTÄ JA TAIKUUTTA

Kokkolan kaupunginteatteri lähtee kevääseen 2018 kurkistamalla ulos maailmaan. Suomi 100 -juhlavuosi mentiin kokonaan kotimaisilla ensi-illoilla, mutta keväällä on taas aika näytelmille, joiden alkuperä löytyy kotimaamme ulkopuolelta.

Päänäyttämön ensimmäisenä ensi-iltana nähdään ranskalaisen kirjailijakaksikon Pierre Boileau – Thomas Narcejac jännitysromaaniin perustuva VERTIGO, jonka Tommi Kainulainen on dramatisoinut näytelmäksi. Suurelle yleisölle tarina on aiemmin tullut tutuksi Alfred Hitchcockin elokuvana. Vertigo – punainen kyynel sijoittuu toisen maailmansodan aikaiseen Pariisiin. Tarinassa korkeapaikankammosta kärsivä päähenkilö Flavières rakastuu varjostamaansa naiseen. Kyseessä on sekä jännitysnäytelmä että traaginen rakkaustarina, joka kerrotaan takaumien avulla. Vertigon ohjaa vierailijana Aleksander Anria ja sen ensi-ilta on 3. helmikuuta päänäyttämöllä.

Katariinan kamarissa saa ensi-iltansa jo 18. tammikuuta irlantilainen komedia PIKAVOITTO. Marie Jonesin kirjoittama näytelmässä kodinhoitajat Loretta ja Francis hoitavat vanhempaa miestä, Davyä tämän kotona. Naiset ovat matalapalkkaisia ja haaveilevat reissusta Barcelonaan sekä helpommasta arjesta, ainakin lapsilleen. Kun Davy ei vastaa kylpyhuoneesta, naiset huomaavat mahdollisuuden järjestellä itselleen lisätienestiä ja toteuttaa haaveitaan. Lopulta kuitenkin omatunto soimaa ja vaarassa ovat maine sekä työpaikka. Komediaa syntyy päähenkilöiden keksiessä peitetarinoita, jotka kertyvät yhä monimutkaisemmaksi vyyhdiksi. Komedia tarkastelee aihepiiriään lämmöllä huumorin kautta.

Kevään kolmantena ensi-iltana nähdään tunnettuun itämaiseen satuun perustava koko perheen näytelmä ALADDIN JA IHMEELLINEN LAMPPU, jonka uuden version on kirjoittanut Christian Lindroos. Näytelmässä on luvassa vauhtia, huumoria ja taikoja, jotka viehättävät yhtä lailla pientä katsojaa kuin vähän isompaakin. Näytelmän ohjaa Seppo Välinen ja taikuudet esitykseen suunnittelee taikuri Joni Pakanen. Ensi-ilta on päänäyttämöllä lauantaina 21. huhtikuuta.

Huhtikuun 27. päivä ohjelmistoon palaa PALA PALALTA POIS. Näytelmä kertoo muistisairaudesta, tautiin sairastuneista, heidän omaisista ja hoitajistaan. Muistisairauksia potee Suomessa parisataatuhatta ihmistä ja läheiset mukaan laskettuna tauti koskettaa ainakin miljoonaa suomalaista. Heini Tolan dramatisoima näytelmä perustuu Anneli Kannon teokseen Pala palalta pois -kertomuksia Alzheimerin taudista.

Kevätkaudella jatkavat kaikki syksyn ensi-illat. Teatteriravintola Lumossa jatkuvat suositut Improillat ja lisäksi on luvassa muutamia vierailuja.

* * *